Najnovije

IRAČANI SPRŽILI PLANINU HAMRIN, AVIONI F-16 NISU ŠTEDELI BOMBE: DŽihadistima zadat jeziv udarac

Iračka vojska je objavila da je 60 terorista ID eliminisano u nedavnom talasu vazdušnih napada na severni region zemlje.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Vazdušne napade izveli su ratni avioni F-16 Iračkih vazduhoplovnih snaga (IKAF). U vazdušnim napadima uništena je mreža tunela i jazbina u planinama Hamrin, koja se nalazi duž administrativne granice između provincija Saladin i Kirkuk.

Prema rečima portparola iračkog vrhovnog komandanta, ćelije ID koristile su ciljane tunele i jazbine u Hamrinu kao skrovišta.

Portparol Jehja al-Rasul rekao je da iza uspešnih vazdušnih napada stoje informacije pružene od strane vojne Službe za borbu protiv terorizma (CTS). CTS jedinice su neko vreme pratile teroriste ID u planinama Hamrina, što je dovelo do otkrića skrovišta.

- Danas potvrđujemo da su ovi vazdušni napadi rezultirali ubijanjem 60 terorista ID- rekao je Rasul u ​​izjavi.

Planine Hamrin su poznato uporište ID ćelija. Odatle teroristi započinju napade u Saladinu, Kirkuku i drugim delovima severnog Iraka.

IKAF je pojačao borbene operacije protiv ćelija ID u poslednjih nekoliko nedelja. Terorističkoj grupi naneti su veliki gubici. Ipak, ćelije grupe i dalje rade u severnom i zapadnom delu Iraka.

Rusija će poslati svog izaslanika za Kosovo?! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA