Najnovije

KURTI POVEĆAVA BUDŽET ZA ''VOJSKU KOSOVA'': Izdvaja se preko 100 miliona evra

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, najavio je danas da će prioritet vlade u narednim godinama biti povećanje budžeta Kosovskih bezbednosnih snaga kako bi Kosovo, kako kaže, imalo dobro obučenu vojsku.

KBS (Foto: Jutjub)

Kurti je to rekao na sastanku sa ministrom odbrane Armendom Mehajem i komandantom KBS general-potpukovnikom Rahmanom Ramom, koji su ga obavestili o pripremama za obuku američkih snaga sa savezničkim snagama "Defender-Europe 21", gde će Kosovo biti među 16 zemalja domaćina i učesnika obuke sa "svojim vojnim trupama", prenosi Koha.

Budžet Ministarstva odbrane od naredne godine biće prvi put preko 100 miliona evra, a Kurti ističe da povećanje budžeta KBS ostaje prioritet u narednim godinama.

Kako Koha piše, Mehaj i Rama razgovarali su sa Kurtijem o procesu ko-iskrcavanja kontingenta KBS zajedno sa američkim trupama u mirovnoj misiji u Kuvajtu i daljem povećanju operativnih kapaciteta KBS.

Podrška KBS, prema Kurtijevim rečima, neophodna je kako bi Kosovo imalo dobro obučenu vojsku, opremljenu prema standardima savremenih vojski, navodi Koha.

Kuda šalju Radovana Karadžića na odsluženje kazne, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA