Najnovije

PROCURILI BRITANSKI DOKUMENTI: Sirija je podvrgnuta dvostrukom ratu

Specijalni savetnik predsednika Sirije Buseina Šaban potvrdila je da je Sirija bila podvrgnuta dvostrukom ratu, prvi je bio ljudski, a drugi preko nepouzdanih medija u okviru kampanje dezinformacija koju su pokrenuli zapadni mediji.

Sirija (Foto: Jutjub)

U svom govoru tokom videokonferencije koju je organizovao nemački univerzitet Šiler, Šaban je govorila o procurelim britanskim dokumentima koji potvrđuju da su grupe Sirijaca koje finansira Velika Britanija sebe nazivale „Očevicima“ i da su zapadne vlade vršile pritisak na sirijske zvaničnike da okrenu leđa državi. .

Ona je dodala je da su sva razaranja, smrt i raseljavanja koja su zadesila Siriju učinjena rukama zapadnih tajnij službi, koje su u saradnji sa Turskom obučile hiljade terorista za postizanje zajedničkog cilja - uništavanja Sirije. Naglasila je da zapadne snage još uvek veruju da je Sirija i dalje pod njihovom kolonizacijom i da ignorišu njenu duboko ukorenjenu istoriju i vrednosti.

Zahvalila je na svim naporima uloženim za ukidanje ekonomskih sankcija protiv Sirije, koje je nazvala zločinom protiv čovečnosti.

Većina govornika na konferenciji je naglasila da su jednostrane sankcije protiv Sirije jednake ratnom zločinu i da su u suprotnosti sa hrišćanskim i islamskim vrednostima, a takođe dokazuju da zapadne izjave o njenoj posvećenosti demokratiji i ljudskim pravima nemaju nikakvu vrednost nasuprot ćutanju o ovim sankcijama i saradnji.u njihovoj primeni na sirijski narod.

Šta Amerika želi od Ukrajine, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA