Najnovije

VUČIĆ JE VAN SRBIJE MANJI OD MAKOVOG ZRNA: "Hapsićemo od referenata do političara sve koji su krali i nameštali tendere!"

Formiraćemo nezavisno tužilaštvo, nezavisni pravni sistem u kome ćemo adekvatno kažnjavati za zloupotrebe položaja, ukoliko ima materijalnih dokaza, a verujem da ima za većinu njih. I nikoga nećemo abolirati tom prilikom, ne samo od političara, nego od direktora javnih preduzeća, preko lokalnih uprava, ministarstava, sve do onih referenata u komercijali koji su nameštali tendere ili bili u sprezi sa kriminalom, izneo je Miljan Jovićević, predsednik Pokreta svih nas, plan za normalizaciju života u Srbiji, gostujući u emisiji Reč produkcije Helmkast.

Miljan Jovićević (foto: Jutjub)

On je kazao da je poražavajuća statistika da od deset mladih ljudi, devet želi da napusti Srbiju. Govoreći o tome što je projektu jeftinih stanova koje je promovisao Bogoljub Karić, suprotstavljena alternativa basnoslovno skupih stanova u Beogradu na vodi, rekao je da taj projekat „nigde nije obelodanjen u smislu finansijskih izveštaja“.

- Beograd na vodi se vodi kao državna tajna. Nadam se da će se tužilaštvo jednog dana baviti time. Za koga je to pravljeno, kada znamo kolika je prosečna plata u Srbiji? Mi moramo da ponudimo alternativu, i imali smo je kroz projekat Tesla grad, ali nažalost nije stupila na snagu. Ovo nadzidavanje cena što rade današnji investitori to je veštački formirano tržište. LJudi su alavi po tom pitanju, što se tiče građevinara, oni žele hiljade evra zarade po metru kvadratnom – istakao je Jovićević. 

On je objasnio i kako se sistematski uništava poljoprivreda, te kako je ministar Branislav Nedimović sprečio projekat izvoza ovaca u Katar i druge zemlje Bliskog Istoka.

- Rečeno nam je „dok trgovac ne izrazi interesovanje, to ne ulazi u proces“, i to onda traje šest meseci. Naravno trajaće mnogo manje ako se svi podmire. Naravno, pošto je naša politika da se distanciramo od korupcije u potpunosti, tu nije bilo mesta razgovoru. I naš veliki poljoprivredni projekat je propao iz tog razloga. Mi bismo na taj način sublimirali sve ovčare na republičkom nivou, podstakli povećanja stada već iduće godine, da se i njihove komšije opredele za tu granu poljoprivrede, imali bismo izvozne kontingente, i samim tim bismo digli poljoprivredu Srbije na viši nivo – ispričao je sagovornik Helmkasta.

Upitan zašto se Vučić ponaša osorno i nadmeno u Srbiji, a nije takav prema stranim diplomatama, odgovorio je da je to jasno svakom intelektualcu.

- Slobodno mogu reći da je on manji od makovog zrna kad ode van granica teritorije Srbije. A ovde se prikazuje kako se on zalaže za Kosovu i Metohiji. Zalaže se onoga trenutka kada su izborni procesi u planu, kada SNS treba da dobije izbore -  zaključuje Jovićević.
Kako je rekao, najveći Vučićev reper su „fotografije sa Toni Blerom, to je njegov lični savetnik, onda sa Merkelovom, Šrederom, Bajdenom“…

On je istakao da vlast  u Srbiji ne zna šta bi pokrenula na Kosovu i Metohiji, a na pitanje da li nemaju plan zato što su već otpisali južnu srpsku pokrajinu, rekao je da  su je oni „otpisali još davnih dana, od vremena demokrata, a to se prenelo do danas“.

- Srpska napredna stranka je veštački stvorena, svi znamo kako i koji su uslovi njihovog opstanka na ovim prostorima. Napravljeni su nefer uslovi borbe u kojem mi kao opozicija treba da se izborimo za naš glas – kazao je Jovićević.

Kako Vučić drži 200.000 robova, i koje ultimatume Nemačke sprovodi narodu Srbije, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA