Najnovije

BEĆKOVIĆ IZNEO SUROVU ISTINU O CRNOJ GORI: To je jedina država koja ratuje sama sa sobom, pobila je međaš u svakoj kući...

Crna Gora je jedina država koja još ratuje sama sa sobom i ne zna ko joj glavu nosi, kaže akademik i pesnik Matija Bećković komentarišući trenutnu situaciju u toj državi.

Bećković (Foto: Jutjub)

kući. Svaka porodica je višenacionalna, višejezička, viševerska, višestranačka, napredna i nazadna, fašistička i antifašistička, izdajnička i pobednička... U minijaturnoj i najmalobrojnijoj državi, najveći problem je popis stanovništva - kaže Bećković.

Komunističke jame

Kako kaže, Crna Gora nema nijednog neprijatelja van svog naroda.

- Ona nema nijednog neprijatelja van svog naroda. Ona 13. jula, na Dan opštenarodnog ustanka protiv fašizma, slavi fašistički program onih koji su 12. jula, pod italijanskom okupacijom, proglasili nezavisnu Crnu Goru i čestitali joj slobodu. EU je donela rezoluciju o izjednačavanju komunizma i fašizma, ne znam kako će Crna Gora ući u EU ako tu rezoluciju ne priznaje. Crna Gora je jedina država u kojoj nema fašističkih, a ima komunističkih jama. To je jedina država koja još ratuje sama sa sobom i ne zna ko joj glavu nosi - navodi Bećković.

Politička kriza

Podsetimo, Crna Gora je poslednjih nedelja zapala u veliku političku krizu. Najpre je tamošnji premijer Zdravko Krivokapić smenio ministra ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, i to zato što je izjavio da je "spreman da prizna da se u Srebrenici desio genocid kada se to nedvosmisleno utvrdi". U istom danu kada je smenjen Leposavić, crnogorski parlament je, pomoću glasova opozicionog DPS Mila Đukanovića, usvojio rezoluciju o Srebrenici.

Kako je Šešelj vratio Krivokapića na fabrička podešavanja pročitajte OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA