Najnovije

RUSI BOMBAMA ISTERUJU ZLO IZ IDLIBA: Čelični stisak HTŠ-a popušta pod naletima baćuški (FOTO/VIDEO)

Dana 24. juna, ratni avioni Ruskih vazduhoplovnih snaga (VKS) izveli su najmanje tri vazdušna napada na zapadnu periferiju grada Idliba na severozapadu Sirije.

Idlib (Foto: Tviter)

Vazdušni napadi su bili usmereni ka zgradama i poljima u mestu Ajn Šib. Idlib i njegovu periferiju strogo kontroliše Hadžat Tahrir al-Šam, HTŠ, povezan sa Al-Kaidom, de fakto vladar regije Idliba.

Neki izvori tvrde da su vazdušni napadi uništili sedište i bazu Ansar al-Tavhida, produženu ruku Al-Kaide i bliskog saveznika HTŠ-a. Ovo tek treba potvrditi.

Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava sa sedištem u Londonu, ruski izviđački avioni preleteli su Idlib nakon vazdušnih udara.

Ruski vazdušni napadi na Idlib poklopili su se sa intenzivnim granatiranjem Sirijske arapske vojske (SAA) na planini al-Zavija i drugim oblastima na jugu Idliba.

Nedavni udari VKS i SAA bili su najverovatnije odgovor na napade HTŠ-a i njegovih saveznika, koji svakodnevno krše prekid vatre u Idlibu. Turske snage pomažu militantima umesto da ih zaustave.

Nedavno je SSP nastavio sa napadima na turske položaje u Idlibu, što se čini kao pokušaj pritiska na Ankaru da primeni sporazum o prekidu vatre.

Kako je ruski brod otvorio vatru na kurs britanskog razarača pogledajte OVDE.

Izvor: South Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA