Najnovije

NESLAVAN DOLAZAK DELEGACIJE EU U JEREVAN: Sačekali ih razjareni Jermeni (VIDEO)

U Jerevanu su predstavnici omladinskog krila jermenske opozicione stranke „Dašnakcutjun“ pozdravili šefa Evropskog saveta Šarla Mišela uzvicima „Shame on you“ (sramota), preneo je portal Para.tv, koji je izveštavao sa protestne akcije.

Jermenija (Foto: RIA Novosti)

„Ovde smo da se sretnemo sa Šarlom Mišelom, da pitamo gde je bila Evropa tokom čitavog rata (eskalacija sukoba u Nagorno-Karabahu – prim. red.), kada je protiv Jermenije upotrebljeno fosforno oružje u Arcahu (jermenski naziv za Nagorno-Karabah – prim. red.). Azerbejdžan je ubijao civile“, rekla je novinarima učesnica skupa Kristin Vardanjan.

Prema njenim rečima, stanovnici Jermenije se pitaju zašto su pre toga Evropljani ćutali, a Mišel je stigao upravo sada.

„Da li pokušavaju da kupe Jermeniju? Izjavljujemo da se Jermenija ne prodaje“, dodala je ona.

Prema Vardanjanovoj, evropska delegacija neće moći da sprovede svoj dnevni red.

„Želimo da pitamo da li su se sastali sa političkim zatvorenicima koji se svakodnevno pojavljuju u Jermeniji. Da li su to evropske vrednosti, demokratija? Da li Evropa podržava novog diktatora u regionu?", upitala je ona.

Od 16. do 18. juna, šef Evropskog saveta Šarl Mišel planira da održi bilateralne razgovore sa vršiocem dužnosti premijera Jermenije Nikolom Pašinjanom, predsednikom države Armenom Sarkisjanom, kao i liderom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim.

U junu, nakon samita EU, Mišel je naglasio da Brisel i dalje namerava da pruži podršku zemljama Istočnog partnerstva. Ranije je i Evropska unija izrazila želju da igra aktivniju ulogu u stabilizaciji situacije u Zakavkazju. Posebno je šef Evropskog saveta potvrdio spremnost organizacije da pruži stručnu pomoć u razgraničenju i razgraničenju granica Jermenije i Azerbejdžana.

Šta je Šojgu naložio celoj ruskoj vojsci, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA