Najnovije

ISPOVEST BIVŠEG DIREKTORA CIA: Kako je posedeo u Rusiji

Direktor Centralne obaveštajne agencije (CIA), Vilijam Berns, ispričao je zanimljiv detalj o svom životu. U intervjuu za National Public Radio rekao je da je posedeo dok je radio u Rusiji.

CIA (Foto: Jutjub)

Berns, koji je bio na čelu američke ambasade u Ruskoj Federaciji u periodu 2005-2008, rekao je da je većinu sede kose dobio u Moskvi „zbog službe u Rusiji i rada sa Putinovom Rusijom“.

Pre toga, bio je period u njegovoj biografiji kada je radio za šefa Stejt departmenta DŽejmsa Bejkera ​​tokom raspada SSSR-a. Tada je, pre imenovanja na mesto šefa američke obaveštajne službe, Berns rukovodio Fondacijom Karnegi.

Treba imati na umu da je Bernsu, koji je u Rusiji postao sed, povereno da pripremi 46. američkog predsednika DŽoa Bajdena za sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u junu ove godine.

Čak i pre nego što je odobren za mesto direktora CIA-e, američki zvaničnik je uputio apel da se Rusija ne potcenjuje, napominjući da bi ta zemlja mogla da se klasifikuje kao „sila koja slabi“.

Berns smatra da Moskva pod predsednikom Vladimirom Putinom ima iste mogućnosti kao i „sile u usponu“ poput Kine, pa prema tome „pretnje“ koje dolaze iz Rusije moraju biti ocenjene hladno i trezveno.

Zašto Rusija ne uzvraća udarac kada je napadnuta, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA