Najnovije

IZRAEL SE OBRATIO VOJNICIMA SIRIJSKE VOJSKE: Uslediće agresija velikih razmera

Nakon izraelskog vazdušnog napada u blizini Kuneitre u utorak kasno uveče, za koji je SANA opisala da uključuje dve ispaljene rakete "zapadno od grada Hadr u severnom delu Kuneitre", IDF je danas bacao letke iznad južne Sirije napisane na arapskom jeziku sa obraćanjem "vojnicima Sirijske arapske vojske".

Sirijska vojska (Foto: Ministarstvo odbrane Sirije)

Sa simbolom orla, opisanog kao IDF-ova 210. divizija "Bašan", potvrđuje se da je pamflet namenjen tome da "zapreti" sirijskim trupama u blizini Golana i njihovoj tekućoj saradnji s Hezbolahom.

Čini se da je sve nalik prethodnim propagandnim lecima upozorenja izbačenim u ranijim godinama rata, uključujući čak i u maju, pokušavajući da odvrate vojnike 90. brigade Sirijske arapske vojske od saradnje sa Hezbolahom na jugu ili pomaganja istom.

- Uprkos našim prethodnim upozorenjima, pa čak i nakon napada na bazu Kahtanija 17. juna 2021., Hezbolah vas je na manipulativan način-pretvorio u oruđe, u marionete. Koristi vas kao svoje oči i koristi vaše baze a da niste ni svesni toga - piše na letku.

Preko noći su široko rasprostranjeni video zapisi na društvenim mrežama prikazivali udare u blizini Hadra.

Konkretno, letak imenuje zvaničnika Hezbolaha DŽavada Hašama, upozoravajući na izraelsku agresiju ukoliko vojska bude sarađivala sa njim:

- Nije tajna da se DŽavad Hašam trenutno nalazi na Golanu i u Dari. Sirijska vojska smatra da su vaši prljavi postupci u ime Hezbolaha glavni prioritet - piše na letku.

- Budite oprezni u svojim postupcima, posmatraju vas pod mikroskopom. Hašamova pomoć donela vam je uništenje i njegove loše namere izlaze na videlo. Vi ste odgovorni za svoje postupke, a Hezbolah je odgovoran za vaše patnje - navodi se.

Turska je otvorena za saradnju sa talibanima. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: AMN

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA