Најновије

ИЗРАЕЛ СЕ ОБРАТИО ВОЈНИЦИМА СИРИЈСКЕ ВОЈСКЕ: Уследиће агресија великих размера

Након израелског ваздушног напада у близини Кунеитре у уторак касно увече, за који је САНА описала да укључује две испаљене ракете "западно од града Хадр у северном делу Кунеитре", ИДФ је данас бацао летке изнад јужне Сирије написане на арапском језику са обраћањем "војницима Сиријске арапске војске".

Сиријска војска (Фото: Министарство одбране Сирије)

Са симболом орла, описаног као ИДФ-ова 210. дивизија "Башан", потврђује се да је памфлет намењен томе да "запрети" сиријским трупама у близини Голана и њиховој текућој сарадњи с Хезболахом.

Чини се да је све налик претходним пропагандним лецима упозорења избаченим у ранијим годинама рата, укључујући чак и у мају, покушавајући да одврате војнике 90. бригаде Сиријске арапске војске од сарадње са Хезболахом на југу или помагања истом.

- Упркос нашим претходним упозорењима, па чак и након напада на базу Кахтанија 17. јуна 2021., Хезболах вас је на манипулативан начин-претворио у оруђе, у марионете. Користи вас као своје очи и користи ваше базе а да нисте ни свесни тога - пише на летку.

Преко ноћи су широко распрострањени видео записи на друштвеним мрежама приказивали ударе у близини Хадра.

Конкретно, летак именује званичника Хезболаха Џавада Хашама, упозоравајући на израелску агресију уколико војска буде сарађивала са њим:

- Није тајна да се Џавад Хашам тренутно налази на Голану и у Дари. Сиријска војска сматра да су ваши прљави поступци у име Хезболаха главни приоритет - пише на летку.

- Будите опрезни у својим поступцима, посматрају вас под микроскопом. Хашамова помоћ донела вам је уништење и његове лоше намере излазе на видело. Ви сте одговорни за своје поступке, а Хезболах је одговоран за ваше патње - наводи се.

Турска је отворена за сарадњу са талибанима. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: АМН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА