Najnovije

RAZBUCALI IH! RUSI OZBILJNO IZGRUVALI SIRIJSKU PUSTINJU: Izveli preko 550 vazdušnih udara na ćelije ID

Prvog septembra sedam ratnih aviona ruskih vazduhoplovnih snaga (VKS) izvelo je više od 25 vazdušnih napada na ćelije ID u širokom centralnom regionu Sirije.

Ruski avion (Foto: mil.ru)

Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava (SOHR) sa sedištem u Londonu, vazdušni napadi izvedeni su na utvrđena skrovišta terorističke grupe u trouglu Hama-Alepo-Raka. U poslednjih nekoliko meseci, ćelije grupe izvele su nekoliko napada na tom području.

VKS podržavaju operacije sirijske vlade protiv ćelija ID u centralnom regionu već oko dve godine.

Prema nedavnom izveštaju SOHR-a, više od 550 ruskih vazdušnih napada pogodilo je ćelije ID u centralnoj Siriji od prošlog avgusta. U najnovijim vazdušnim napadima poginulo je devet terorista, a ranjeno 20.

Stotine terorista ID i dalje se kriju u centralnoj Siriji, uglavnom u pustinji Homs. Surova pustinja leži između istočnog Homsa i zapadnog Deir ez Zora. Teroristi navodno primaju zalihe od boraca koje podržavaju SAD sa sedištem u jugoistočnoj sirijskoj oblasti al-Tanf, gde koalicija predvođena SAD održava svoj garnizon.

Zahvaljujući borbenim operacijama VKS-a, kao i operacijama češljanja sirijskih vladinih snaga, situacija u centralnom regionu nedavno se poboljšala. Ipak, pobuna ID verovatno neće uskoro prestati.

Kako je Putin objasnio američki debakl pročitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA