Najnovije

Kedmi demaskirao laži vladajućih Ukrajinaca: Kijev je ruski grad i Odesa i Sevastopolj

Bivši šef izraelske specijalne službe „Nativ“ Jakov Kedmi, koji zna šta o tome govori i zato što se rodio i živeo u SSSR, raskrinkao je laži vladajućih Ukrajinaca o „drevnim Ukrima“ za koje u Kijevu poslednjih godina tvrde da je Crno more postalo tako što je voda popunila gigantsku rupu koju su oni iskopali.

Kedmi (Foto: Jutjub)

A i samu današnju marionetsku ukrajinsku vlast i noviju istoriju te zemlje.

Prvo je naglasio da ni „drevni Ukri“ ni savremeni Ukrajinci nisu podigli ni jedan jedini grad na teritoriji koju danas kontrolišu i da su sve gradove na ukrajinskom tlu izgradili Rusi, Litvanci ili Poljaci.

„Drevni Ukri “, koje savremeni Ukrajinci nazivaju svojim precima- praroditeljima, nisu postavili ni kaldrmu za kakvo mini-naselje. Grad Lavov izgradili su Poljaci. Ne postoji nijedan grad koji su sagradili Ukrajinci. Gradili su ih Rusi, Litvanci i Poljaci. Ukrajinci su dolazili u Lavov da na školovanje kada su im to Poljaci dozvolili, ali to je poljski grad“.

Kedmi je odmah nastavio: „A Kijev je ruski grad. I Odesa i Sevastopolj su ruski gradovi. Na teritoriji današnje Ukrajine bilo je malih tvrđava, poljskih, litvanskih, ali ne i ukrajinskih. Današnja Ukrajina nema nikakve veze sa izgradnjom gradova. U većini slučajeva osnovala ih je velika ruska carica Katarina Druga. Primera radi, Harkov je osnovan 1630 i naselili su ga Malorusi koji su bežali od Poljaka“.

„Savremene Ukre“ će ipak možda najviše pogoditi ove reči Jakova Kedmija:

„Inače, nije bilo nikakvih`drevnih Ukra`. Konstrukcijom o njima, nacionalisti moderne Ukrajine samo pokušavaju da iskrive istoriju. Drevni Kijev bio je jedan od ruskih gradova, reč "Ukrajina", kao što se zna, potiče od reči okraina-periferija, a pojavila se tokom poljske okupacije zapadnih i južnih ruskih zemalja. Nije tajna da je takozvana ukrajinska nacionalnost plod mašte vlastele, koja je odlučila da otrgne Malorusiju od Rusije. To je povezano i sa planovima oživljavanja Poljsko-litvanske državne zajednice (Rečpospolita). A sada je izmišljena nacija već svima pomutila krv bednim fantazijama o svom poreklu“.

Kedmi zaključuje ovako:

„U stvari, savremena Ukrajina nije ništa drugo do karikatura od države. Sa nultom nezavisnošću i istim takvim suverenitetom. U toj zemlji, jednostavno, nema zaštite nacionalnih interesa. Kultura i nauka su praktično uništene. To je samo neka vrsta toksične teritorije, čiji stanovnici veruju da im svi duguju sve. A svi oni koji se sa njima ne slažu - izjednačavaju se sa neprijateljima“.

Putin zbog Kosova poslao brutalnu poruku Americi. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: fakti.org

Bonus video

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA