Najnovije

Američke trupe bi mogle da se povuku i sa Kosova

Povlačenje američkih trupa iz Avganistana izazvalo je otvoreno zadovoljstvo u Srbiji, ali se trenutno mogućnost odlaska trupa SAD sa Kosova ne smatra realnom u kratkom roku, prenosi „Koha“ pisanje austrijskog lista „Di Prese“.

Bondstil (Foto: Jutjub)

Navodi se da se povlačenje američkih trupa učinilo kao mogućnost koja se može očekivati i na drugim mestima.

Dodaje se da iako su o zatvaranju vojne baze Bondstil nedaleko od Uroševca redovno razgovarale američke diplomate i političari, „srpski snovi o potpunom povlačenju SAD sa Kosova izgledaju nerealni“.

Prazne kasarne Bondstil, kako se navodi, bi mogle biti ispunjene Avganistancima, bivšim vojnim osobljem SAD u Avganistanu, a prvi kontingent je već stigao na Kosovo, za koje je američko prisustvo garancija za bezbednost i državnost koju Beograd ne priznaje.

Podseća se da je nakon sukoba na Kosovu prisustvo međunarodnih trupa Kfora smanjeno sa početnih 50.000 vojnika na sadašnjih 3.578, a da sada SAD imaju drugi kontingent od 624 vojnika na Kosovu.

Talibani napravili konvoj od američkih oklopnih vozila a onda su pobunjenici aktivirali ruski T-62M. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA