Najnovije

MINSK I MOSKVA ZAJEDNO RAZMEŠTAJU TRUPE: Došao je taj momenat

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je 10. oktobra saopštio da su se Moskva i Minsk dogovorili o razmeštanju zajedničke regionalne grupe trupa.

Aleksandar Lukašenko (Foto: Predsedništvo Belorusije)

„U vezi sa zaoštravanjem na zapadnim granicama Savezne države, dogovorili smo raspoređivanje regionalne grupacije Ruske Federacije i Republike Belorusije, sve prema našim dokumentima.

Ako nivo pretnje dostigne sadašnji nivo, kao što je sada, počinjemo da aktiviramo grupacije Savezne države“, objasnio je Lukašenko.

„Formiranje ove grupe je počelo. Mislim da to traje već dva dana. Ja sam naredio da krenemo sa formiranjem ove grupe. Beloruske trupe činiće osnovu belorusko-ruske regionalne grupacije trupa“, precizirao je beloruski predsednik.

Dodao je i da je naložio nadležnim resorima da prime i rasporede rusku vojsku u Belorusiji: „Neće biti samo hiljadu ljudi'’.

„Republika Belorusija će adekvatno odgovoriti svakom protivniku, jer se za to pripremala više od deset godina. Na teritoriji Belorusije ne bi trebalo da bude rata. A mi, vojska, učinićemo sve da se to ne dogodi“, obećao je Lukašenko.

Minsk takođe ima informacije o tome da Kijev sprema napad na Belorusiju.

„Juče smo nezvaničnim kanalima upozoreni na napad na Belorusiju sa teritorije Ukrajine. Kako je rečeno: „Napravićemo tako da to bude „Krimski most-2“.

Moj odgovor je bio jednostavan: „Recite predsedniku Ukrajine i drugim ludacima da će im Krimski most izgledati kao cveće ako prljavim rukama dotaknu bar jedan metar naše teritorije“, naglasio je Lukašenko.

Mapu napada na ciljeve u Ukrajini pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA