Najnovije

MILAN VIDOJEVIĆ: Transhumanizam - ko finansira, ko profitira

Spomenuli smo da je promena pola postala veliki biznis u Americi. početne težnje, da se transhumanizam pokaže, od pedesetih godina prošlog veka, kao pokret za rešavanje polnih i emotivnih problema ljudi koji su "rođeni u pogrešnom telu," postepeno su se pretvorile u socijalni i medicinski inženjering.

Piše: Milan Vidojević

Postavlja se pitanje ko su finansijeri ovog socijalnog inženjeringa i s kojim krajnjim ciljem? Ako ga uopšte ima. Ozbiljan izveštaj pojavio se 2018. godine, DŽenifer Bilek je istražila ovaj segment i utvrdila da je u SAD radilo 30 klinika za promenu pola kod dece (sada ih je više od 50) i otkrila da porodica milijardera Prickera manipuliše fondovima, premeštajući milionske sume kroz organizacije transhumanizma, institucije, školstvo, dok u isto vreme investira u medicinsku infrastrukturu. Ima više milijardera koji slede ovaj model, uobličavajući društveni okvir, normalizujući transhumanizam, stvarajući veliku grupaciju ljudi, studenata, profesionalaca različitih profesija, koji postaju važna osnova za finansiranje i profitiranje na ovom društvenom i socijalnom projektu.

DŽenifer Pricker, jedna iz porodice Pricker, bila je kopredsednica odbora "Obama za Ameriku" 2012. godine i predsednica finansijskog komiteta u Obaminoj predsedničkoj kampanji 2008. godine. Obama je od tog trenutka postao veliki prijatelj ovog pokreta podržavajući ga kroz administraciju, obrazovanje, zdravstvo koje dobija grantove za istraživanje u ovoj oblasti. Prickerova je učestvovala u osnivanju Nacionalnog instituta za inovacije u proizvodnji biofarmakoloških lekova (NIIMBL) i obezbedila 70 miliona dolara za njegov rad. Podrška vlade bila je ključna da se priključe pojedinci, porodice, velike firme, univerziteti, medicinska industrija, LBGT firme i organizacije. Neki od poznatih američkih milijardera postali su finansijeri ove narastajuće industrije, sem porodice Pricker tu su i DŽordž Soroš, Martin Rotblat, Tim DŽil, Dramond Pajk, Voren i Piter Bafet, DŽon Strajker, Mark Bonam, Rik Vejland. Finansiranje programa transhumanizma poraslo je osam putau periodu 2003 - 2012. godine. Medicinska profesija pretvorila se u mašinu za pravljenje novca. Dali su okvir glamura oko transhumanizma, stvorili trend, progurali stav da je "rod" nešto što može da se bira, i i socijalnim inženjeringom ga usadili u svaku instituciju i na svaki tv ekran. Neverovatno se uvećala produkcija hirurga širom sveta koji se obučavaju za vaginoplastiku, faloplastiku, feminističku estetsku hirurgiju lica, grudi, i čitavog niza drugih procedura i specijalnosti. Pogledajte samo bitni spisak industrija koje profitiraju u ovoj oblasti:
                   - naučnici i istraživači
                   - proizvođači lekova
                   - farmaceutske kompanije
                   - apoteke
                   - biogenetičari
                   - psihijatri i psiholozi
                   - endokrinolozi
                   - hirurzi
                   - bolnice i klinike
                   - državne institucije i ministarstva
                   - univerziteti
                   - nevladine organizacije
                   - akcionari i investitori
                   - milijarderi koji investiraju u pobrojane segmente
                   - korumpirani političari koji to omogućavaju.

Da steknete uvid u veličinu finansijskog tržišta u ovoj oblasti neka posluži ilustrativan primer kompanije Takeda Farmaceutikals, iz Japana, najveće farmaceutske kompanije u Aziji, sa sedištem u Tokiju, sa još 50 kompanija u svom sastavu širom sveta. Takeda poseduje patent od 1975. godine za proizvodnju lupolid acetata, koji je sintetički bloker puberteta. Već 1977. su se povezali sa američkom kompanijom Abot Farmaceutikals koja dobija patent i 1993. dobija licencu FDA za proizvodnju Lupron Depot-Peda, blokera puberteta.

Već 2001 godine Takeda i Abot su uhvaćeni sa "prstima u pekmezu." Potpisali su poravnanje sa Ministarstvom pravde i platili kaznu od 875 miliona dolara zbog ilegalnog podmićivanja lekara da prepisuju Lupron pacijentima i pomaganja lekarima da ispunjavaju izveštaje za Mediker i Medikejd koji su ovi naplaćivali državi kroz zdravstveno osiguranje pacijenata.

Abot kompanija 2013. godine osniva nezavisnu kompaniju AbbVie Inc. koja je sada nosilac cele game Lupron proizvoda.To je sada šesta po veličini nezavisna biotek kompanija u svetu, sa prihodom od 32.75 milijardi dolara u 2018. godini. Lupron prodaju u Americi i Kanadi, Takeda ih prodaje u Aziji, a zajednički u Evropi. Sam Lupron je 2016. godine doneo prihod od 821 milion dolara.

Po izveštaju Zoološkog vrta Sent Luisa, Lupron se daje i mužjacima divljih životinja kako bi se potisnuo testosteron i stvaranje sperme.

Od 2013. godine AbbVie Fondacija, Takeda, Mikrosoft i nekoliko drugih kompanija, postali su partneri Klinton Global Inicijative i donirali 40 miliona dolara za obnovu škola u Čikagu i obrazovnih laboratorija.

Sa Guglom je AbbVie postao partner 2015. godine. Guglova prikrivena biotek kompanija Calico LLC, udružila se sa AbbVie u istraživanju preparata protiv starenja. početni kapital bio je 1.5 milijardi dolara, a od 2018. dodali su po još 500 miliona dolara za istraživanja u oblasti neurologije i ta istraživanja drže se u dubokoj tajnosti.

U 2016. godini AbbVie bio je donator predsedničke kampanje Hilari Klinton, a iste godine Takeda je od Bil i Melinda Gejts Fondacije dobio preko 40 miliona dolara da proširi kapacitete za proizvodnju poliovakcine (IPV) do 2019/2020. godine kako bi zadovoljili povećanu potražnju.

Po podacima koje je objavio Nacionalni centar za transhumanu jednakost, na 28.000 transhumanih lica, 11% transhumanih žena operativno je uklonilo testise, 12% se podvrglo vaginoplastici. Američko društvo plastičnih hirurga objavilo je svoj izveštaj koji je obuhvatio 3.256 operacija od kojih je 92% bilo operacija dojki ili na grudima, 7% facijalnih operacija i samo 0,9% genitalnih operacija. U 2016. godini, u odnosu na prethodnu godinu, povećanje broja transhumanih operacija bilo je 19%.

Ako vam ponovim da je proizvodnja hormonskih preparata za transhumane osobe veći biznis od hirurgije u ovoj oblasti, onda je zastrašujuće koliko se novca, vidljivo i nevidljivo, obrće u svetu.

Ostaje ključno pitanje, zašto su se tvorci ovog medicinsko-socijalnog inženjeringa okrenuli ka deci kao potencijalnim pacijentima. Vrlo prosto, dobijaju pacijente i stalne korisnike medicinskih usluga, hormonskih terapija, hirurških zahvata, od "kolevke pa do groba."

O monstruoznom psihičkom transformisanju dece u "nešto novo," ne usuđujem se da razmišljam. To je sfera zastrašujuće naučne fantastike ka kojoj čovečanstvo korača.

Predhodni deo ovog serijala pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda                                                                                                                

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA