Najnovije

RUSIJA IZNELA SVOJ USLOV: Jedino na ovaj način može da se nastavi izvoz ukrajinskog žita

Kijev mora da prestane da koristi odredbe sporazuma o žitu u sopstvene vojne svrhe. Ako Ukrajina može da garantuje ovaj uslov, onda će Rusija razmotriti nastavak učešća u sporazumu, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Veršinjin.

Žito (Foto: RIA Novosti)

„Ruska strana je istakla potrebu da Ukrajina pruži garancije da neće koristiti humanitarni koridor u Crnom moru u vojne svrhe“, navodi se u saopštenju. Takođe se navodi da je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije tokom sastanka sa turskim ambasadorom u Rusiji Mehmetom Samsarom predstavio „ključne oblasti rusko-turske saradnje“.

Rusija je objavila suspenziju učešća u žitnom sporazumu nakon što su 29. oktobra u Sevastopolju brodovi Crnomorske flote napadnuti dronovima. Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da su napade izvele Oružane snage Ukrajine. Ruska vojska je optužila Veliku Britaniju da je umešana u napad i nazvala incident terorističkim aktom. U ministarstvu su pojasnili da su ova plovila obezbeđivala bezbednost žitnog koridora.

O jedinom načinu da se izbegne svetski sukob pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA