Najnovije

Ukrajinci otkrili kako su poraženi kod Bahmuta, Rusi novom taktikom seju strah na frontu!

Ruska vojska je prestala da koristi velike koncentracije oklopnih vozila za ofanzivne zadatke, tvrdi ukrajinski oficir Aleksandar Afanasjev. Afanasjev, komandant 54. brigade Oružanih snaga Ukrajine, odgovorio na pitanje ukrajinskih medija o uspehu ruske ofanzive kod Bahmuta.

„Razlozi za ovaj uspeh je to što su Rusi počeli da koriste taktiku Oružanih snaga Ukrajine. Prestali su da koriste mnogo oklopnih vozila, i sada upotrebljavaju manje jurišne grupe tokom ofanzive, nanoseći štetu protivniku bez prethodne artiljerijske pripreme. Ranije smo mnogo lakše primećivali da će doći do ruske ofanzive, jer smo čuli tutnjavu tehnike, pa smo zato imali više vremena da pripremimo odbranu", rekao je Afanasjev.

"Najmanje tri-četiri sata pre napada se moglo naslutiti da će doći do ofanzive. Artiljerijska priprema pred ofanzivu nam je otkrivala u kom pravcu će neprijatelj da napadne. Sada to skoro da i ne rade, bombarduju i dalje, ali samo precizno određene mete“, tvrdi Afanasjev.

On je izjavio da nova ruska taktika seje strah među ukrajinskim snagama

„NJihova nova taktika noćne borbe, napredovanje jurišnih grupa uz pomoć noćnih nišana, termovizira, seju strah medju vojskom i stvaraju neku vrstu panike, primoravajući naše jedinice da se povuku jedan ili dva kilometra u cilju pregrupisavanja“

Istovremeno, on se ne slaže sa izjavom novinara da ruske snage imaju manje oklopnih vozila.

„Ne mislim da imaju manje oklopnih vozila, već shvataju da je ukrajinska artiljerija veoma precizna i zato ne ulaze u direktne borbe, a takva oružja imaju veliki domet i stoje na udaljenosti odakle mogu da nanesu ogromnu štetu. Zato nema smisla da ulaze u bliske borbe, jer bi ih tako veoma lako uništili. Sada su prešli na taktiku jurišanja sa pešadijom“, zaključio je ukrajinski oficir.

RUSI OPET ZAPALILI KIJEV: Pogođene zgrade Vrhovne Rade i Službe bezbednosti - haos na ulicama (VIDEO/FOTO)

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA