Најновије

Украјинци открили како су поражени код Бахмута, Руси новом тактиком сеју страх на фронту!

Руска војска је престала да користи велике концентрације оклопних возила за офанзивне задатке, тврди украјински официр Александар Афанасјев. Афанасјев, командант 54. бригаде Оружаних снага Украјине, одговорио на питање украјинских медија о успеху руске офанзиве код Бахмута.

„Разлози за овај успех је то што су Руси почели да користе тактику Оружаних снага Украјине. Престали су да користе много оклопних возила, и сада употребљавају мање јуришне групе током офанзиве, наносећи штету противнику без претходне артиљеријске припреме. Раније смо много лакше примећивали да ће доћи до руске офанзиве, јер смо чули тутњаву технике, па смо зато имали више времена да припремимо одбрану", рекао је Афанасјев.

"Најмање три-четири сата пре напада се могло наслутити да ће доћи до офанзиве. Артиљеријска припрема пред офанзиву нам је откривала у ком правцу ће непријатељ да нападне. Сада то скоро да и не раде, бомбардују и даље, али само прецизно одређене мете“, тврди Афанасјев.

Он је изјавио да нова руска тактика сеје страх међу украјинским снагама

„Њихова нова тактика ноћне борбе, напредовање јуришних група уз помоћ ноћних нишана, термовизира, сеју страх медју војском и стварају неку врсту панике, приморавајући наше јединице да се повуку један или два километра у циљу прегруписавања“

Истовремено, он се не слаже са изјавом новинара да руске снаге имају мање оклопних возила.

„Не мислим да имају мање оклопних возила, већ схватају да је украјинска артиљерија веома прецизна и зато не улазе у директне борбе, а таква оружја имају велики домет и стоје на удаљености одакле могу да нанесу огромну штету. Зато нема смисла да улазе у блиске борбе, јер би их тако веома лако уништили. Сада су прешли на тактику јуришања са пешадијом“, закључио је украјински официр.

РУСИ ОПЕТ ЗАПАЛИЛИ КИЈЕВ: Погођене зграде Врховне Раде и Службе безбедности - хаос на улицама (ВИДЕО/ФОТО)

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА