Najnovije

U PRAGU ODJEKIVALO ''KOSOVO JE SRPSKO'': Skup podrške Srbiji i Srbima (FOTO)

Skup podrške potezima i zahtevima Republike Srbije u vezi sa trenutnom krizom na Kosovu i Metohiji održan je sinoć ispred ambasade Srbije u Pragu. Kosovo je srpsko, poručili su govornici.

Nema predaje (Foto: Jutjub)

Okupljenima su se obratili Vaclav Dvoržak, predsednik Češkog udruženja prijatelja kosovskih Srba, režiser filma „Oteto Kosovo“ i Jaroslav Foldina, poslanik u Češkom parlamentu i predsednik međuparlamentarne saradnje sa Srbijom.

Oni su istakli da žele da podrže politiku Republike Srbije, odnosno njeno nastojanje da pregovorima rešava trenutnu napetu situaciju u južnoj srpskoj pokrajini.

„Pozivamo sve učesnike u pregovorima i sve međunarodne faktore na poštovanje rezolucije 1244 Ujedinjenih nacija i poštovanje odredbi Briselskog sporazuma. Pozivamo na mir i mirno rešavanje sporova na Kosovu i Metohiji“, naglasili su.

Okupljenima su se obratili i Jirži Kobza, poslanik parlamenta Češke Republike i član odbora za inostrane poslove Milutin Ilić, savetnik u poslaničkoj kancelariji parlamenta.

Podršku Srbiji u mirnom rešavanju trenutne krize i poštovanje rezolucije 1244 dao je i Jan Kavan, bivši ministar inostranih poslova Češke i nekadašnji generalni sekretar skupštine Ujedinjenih nacija.

Izvor: sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA