Najnovije

PUTIN PONIZIO ZELENSKOG: ''Sviđe ti se, ne sviđa - trpi moja lepotice'' (VIDEO)

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov zamoljen je da prokomentariše reči Vladimira Putina, koje je on rekao na konferenciji za novinare 7. februara uveče.

Vladimir Putin (Foto: RIA Novosti)

Posle pregovora sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, Putin je na zajedničkoj konferenciji za novinare, komentarišući potrebu da Kijev poštuje sporazume iz Minska, izjavio: „Sviđa ti se, ne sviđa – trpi moja lepotice“.

Sutradan je Peskov upitan šta je tačno predsednik imao na umu. Prema rečima novinara, "neki su ovde videli ne baš dobar nagoveštaj sa seksualnom konotacijom".

„Predsednik je mislio da ako je država preuzela obaveze i ako postoji potpis šefa države, onda se te obaveze moraju ispuniti.

Kladim se da je bilo veoma teško prevesti na francuski“, odgovorio je Peskov.

Peskov je upitan i da li je Putin slušao grupu Krasnaja mold, pošto su „neki mediji pisali da je svojim izrazom citirao stih iz ne baš lepe pesme ove grupe”.

„Uveren sam da Vladimir Putin nije upoznat sa radom ove grupe i mislim da je svojevremeno ova grupa, sa kojom ja, iskreno, nisam upoznat, pozajmila reči iz ruskog folklora“, odgovorio je Peskov.

Podsetimo, na poslednjoj konferenciji za novinare ruski predsednik je rekao da ne vidi alternativu sporazumima iz Minska.

„Još jednom ponavljam, u Kijevu čas kažu da će se povinovati, čas kažu da će to uništiti njihovu zemlju. Aktuelni predsednik (Zelenski, - prim. red.) je nedavno rekao da mu se ne sviđa nijedna tačka iz ovih Minskih sporazuma.

„Sviđa ti se, ne sviđa – trpi moja lepotice. Mora se ispuniti. Nema drugog načina“, rekao je Putin.

Predsednici su se dotakli i teme povlačenja trupa na rusko-ukrajinsku granicu. Makron je rekao da je „125.000 ruskih vojnika koncentrisano u blizini granica Ukrajine“. „Ali zar se Ukrajina nije koncentrisala? Istih takvih 100.000 ili 125.000 ljudi je koncentrisano tamo u Donbasu“, rekao je Putin.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA