Najnovije

UKRAJINSKI TENKOVI STIGLI NA GRANICU DNR: Dobrovoljci masovno stižu u Donbas

Donjeck beleži pripreme Ukrajine za ofanzivu protiv Narodne Republike i beleži priliv dobrovoljaca spremnih da brane Donbas, navodi se u saopštenju Narodne milicije DNR.

Donbas (Foto: Ria Novosti)

'’Situacija na liniji kontakta ostaje napeta i ima tendenciju dalje eskalacije. Neprijatelj nastavlja da sprovodi mere koje ocenjujemo kao pripremu za ofanzivne operacije.

U pravcu Donjecka, na manje od 15 km od naših položaja, izviđači Narodne milicije registruje kretanje ukrajinskih tenkova.

Dakle, u regionu od naselje Novotroickoje šrimećeno je je premeštanje tenkovske čete 53. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, a na severozapadnoj periferiji naselja Avdejevka otkriveno je raspoređivanje dva tenkovska voda.

Ista situacija se razvila i u pravcu Gorlovke. Na zapadnom kraju je zabeležen dolazak tenkovske čete 95. vazdušno-jurišne brigade u naselje Novgorodskoje'’, Navodi se u saopštenju NM DNR

Treba istaći da su prošle nedelje tankisti 95. brigade imali intenzivnu obuku iz vatrenog oružja i taktičku obuku sa izradom pitanja na ofanzivne teme.

'’U istim oblastima aktivno deluje neprijateljska oprema za elektronsko ratovanje, koja sprečava posmatrače OEBS-a da sprovode nadzor vazduha uz pomoć bespilotnih letelica postavljanje zabranjenog teškog naoružanja Oružanih snaga Ukrajine. Iznenađujuća je lojalnost rukovodstva Specijalne posmatračke misije prema upotrebi opreme za elektronsko ratovanje od strane Oružanih snaga Ukrajine.

Stiče se utisak da su posmatrači OEBS-a zadovoljni ovakvim stanjem, kada je nemoguće evidentirati prekršaje od strane Ukrajine'’, dodaje se u izjavi oružanih snaga DNR.

Dodaje se da se nastavlja priprema naoružanja i vojne tehnike ukrajinske vojske u zoni ukrajinske Operacije združenih snaga za izvođenje ofanzivnih operacija u Donbasu.

'’U 54. mehanizovanoj brigadi, komisija Operativno-taktičke grupacije Istok Oružanih snaga Ukrajine završila je proveru popunjenosti i popravku neispravnog naoružanja i opreme. Prema zaključku komisije, brigada je spremna za ofanzivna vojna dejstva.

U pozadini pripreme neprijatelja za aktivna neprijateljstva, ukrajinske snage za informaciono-psihološke operacije su pojačale svoje aktivnosti. Tako su ukrajinski propagandisti 74. IPSO centra Oružanih snaga Ukrajine u okviru informativne kampanje Crushing Sword pripremili i na internetu distribuirali montirane video materijale za diskreditaciju branilaca Donbasa.

Na raspolaganju su nam originalni video materijali ovih spotova koji sadrže snimke pripreme insceniranih spotova koji još nisu montirani. Ovi materijali se nalaze na zvaničnom sajtu Narodne milicije DNR'’, dodaje se u saopštenju

Pored toga, obaveštajci Narodne milicije DNR dobili su podatke o razmeštanju sistema terenskih remontno-restauratorskih punktova u zoni ukrajinske Operacije združenih snaga.

Na sastanku o ovom pitanju, održanom u ukrajinskom Generalštabu, generalni direktor Ukroboronproma Jurij.Gusev je dao izjavu o svojoj spremnosti da obezbedi stručnjake i opremu za remont iz fabrike oklopnih vozila iz Harkova, Žitomira, Lavova i Nikolajeva. U ovom trenutku, predstavnici štaba Operacije združenih snaga, zajedno sa šefovima „Donjecke“ i „Luganske vojno-civilne administracije“, traže odgovarajuće industrijske prostorije.

'’U pozadini pripreme ukrajinske agresije na nezavisne republike, pojavljuje se veći broj dobrovoljaca koji su, zajedno sa vojnicima Narodne milicije, spremni da brane nezavisnost Donbasa od kijevskog nacističkog režima. Porastao je i broj onih koji žele da služe u Narodnoj miliciji Donjecke Narodne Republike.

Dolaze nam dobrovoljci iz unutrašnjosti Ukrajine, koji više nemaju želju da trpe moć ukrajinskih nacionalista, iz zemalja ZND i drugih evropskih država.

Narodna milicija DNR biće spremna da da dostojan odgovor ukrajinskim agresorima'’, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA