Најновије

УКРАЈИНСКИ ТЕНКОВИ СТИГЛИ НА ГРАНИЦУ ДНР: Добровољци масовно стижу у Донбас

Доњецк бележи припреме Украјине за офанзиву против Народне Републике и бележи прилив добровољаца спремних да бране Донбас, наводи се у саопштењу Народне милиције ДНР.

Донбас (Фото: Риа Новости)

'’Ситуација на линији контакта остаје напета и има тенденцију даље ескалације. Непријатељ наставља да спроводи мере које оцењујемо као припрему за офанзивне операције.

У правцу Доњецка, на мање од 15 км од наших положаја, извиђачи Народне милиције региструје кретање украјинских тенкова.

Дакле, у региону од насеље Новотроицкоје шримећено је је премештање тенковске чете 53. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине, а на северозападној периферији насеља Авдејевка откривено је распоређивање два тенковска вода.

Иста ситуација се развила и у правцу Горловке. На западном крају је забележен долазак тенковске чете 95. ваздушно-јуришне бригаде у насеље Новгородскоје'’, Наводи се у саопштењу НМ ДНР

Треба истаћи да су прошле недеље танкисти 95. бригаде имали интензивну обуку из ватреног оружја и тактичку обуку са израдом питања на офанзивне теме.

'’У истим областима активно делује непријатељска опрема за електронско ратовање, која спречава посматраче ОЕБС-а да спроводе надзор ваздуха уз помоћ беспилотних летелица постављање забрањеног тешког наоружања Оружаних снага Украјине. Изненађујућа је лојалност руководства Специјалне посматрачке мисије према употреби опреме за електронско ратовање од стране Оружаних снага Украјине.

Стиче се утисак да су посматрачи ОЕБС-а задовољни оваквим стањем, када је немогуће евидентирати прекршаје од стране Украјине'’, додаје се у изјави оружаних снага ДНР.

Додаје се да се наставља припрема наоружања и војне технике украјинске војске у зони украјинске Операције здружених снага за извођење офанзивних операција у Донбасу.

'’У 54. механизованој бригади, комисија Оперативно-тактичке групације Исток Оружаних снага Украјине завршила је проверу попуњености и поправку неисправног наоружања и опреме. Према закључку комисије, бригада је спремна за офанзивна војна дејства.

У позадини припреме непријатеља за активна непријатељства, украјинске снаге за информационо-психолошке операције су појачале своје активности. Тако су украјински пропагандисти 74. ИПСО центра Оружаних снага Украјине у оквиру информативне кампање Crushing Sword припремили и на интернету дистрибуирали монтиране видео материјале за дискредитацију бранилаца Донбаса.

На располагању су нам оригинални видео материјали ових спотова који садрже снимке припреме инсценираних спотова који још нису монтирани. Ови материјали се налазе на званичном сајту Народне милиције ДНР'’, додаје се у саопштењу

Поред тога, обавештајци Народне милиције ДНР добили су податке о размештању система теренских ремонтно-рестаураторских пунктова у зони украјинске Операције здружених снага.

На састанку о овом питању, одржаном у украјинском Генералштабу, генерални директор Укроборонпрома Јуриј.Гусев је дао изјаву о својој спремности да обезбеди стручњаке и опрему за ремонт из фабрике оклопних возила из Харкова, Житомира, Лавова и Николајева. У овом тренутку, представници штаба Операције здружених снага, заједно са шефовима „Доњецке“ и „Луганске војно-цивилне администрације“, траже одговарајуће индустријске просторије.

'’У позадини припреме украјинске агресије на независне републике, појављује се већи број добровољаца који су, заједно са војницима Народне милиције, спремни да бране независност Донбаса од кијевског нацистичког режима. Порастао је и број оних који желе да служе у Народној милицији Доњецке Народне Републике.

Долазе нам добровољци из унутрашњости Украјине, који више немају жељу да трпе моћ украјинских националиста, из земаља ЗНД и других европских држава.

Народна милиција ДНР биће спремна да да достојан одговор украјинским агресорима'’, закључује се у саопштењу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА