Najnovije

OVO JE RAZLIKA IZMEĐU RUSA I UKRAJINACA - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI RATNIH ZAROBLJENIKA: "Kaži slava Ukrajini - Neću!"

Svaki rat je gubitak života za vojnike i civile, a naravno ratnih zarobljenika ima na svim stranama.

Foto: Printskrin

Tretman prema neprijateljskim civilima i njihovim zarobljenicima oduvek je bio najbolji izraz moralnih kvaliteta i gledišta strana u sukobu. U istoj meri, ponašanje prema ratnim zarobljenicima, kao i ponašanje samih ratnih zarobljenika, ukazuje na karakteristike domaće propagande suprotstavljenih strana.

Rat u Ukrajini nije bio izuzetak. Postupanje prema zarobljenim Rusima pokazuje da je nacionalistička propaganda antiruskih režima Porošenka i Zelenskog izuzetno uticala na narod Ukrajine.

U prvih 10 dana bilo je nekoliko upečatljivih primera davno uspostavljenog nacionalističkog govora mržnje među ukrajinskim stanovništvom.

Na ovom snimku, zarobljeni ruski vojnik je primoran da viče „Slava Ukrajini! Ovo je prvi deo vojnog pozdrava koji su naširoko koristile ukrajinske nacionalističke SS jedinice tokom Drugog svetskog rata, puna verzija je „Slava Ukrajini! Slava junacima!”. Vojnik ćuti, u pozadini se čuju pretnje da će ga streljati, nakon čega ranjenik izgovara „Slava Ukrajini, Slava Rusiji“. U pozadini se čuju frustrirani povici i uvrede.

 

Pored ovog snimka možete pogledati OVDE još nekoliko snimaka zarobljenih ruskih vojnika koji su svi do jednog ranjeni, maltretirani i ni jedan od njih nije izgovorio “Slava Ukrajini”.

S druge strane, video snimci ispod pokazuju tretman ukrajinskih ratnih zarobljenika, čak i boraca nacionalističkih bataljona. Posebnu pažnju skreće se na odsustvo batina po licima i telima ratnih zarobljenika.

Više snimaka ukrajinskih ratnih zarobljenika možete pogletadi OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA