Najnovije

Krivokapić i Dritan, koji su na vlast došli zahvaljujući Amfilohiju, svu imovinu SPC su stavili pod šapu crnogorskog režima (VIDEO)

Zdravko Krivokapić je došao na mesto premijera Crne Gore zahvaljujući litijama i pokojnom mitropolitu Amfilohiju kako bi izmenio zakon o verskim slobodama i vratio SPC ono što joj pripada.

Foto: Jutjub

Međutim, iako je pitanje dana kada će mu se mandat završiti, od njegovih obećanja datih Srbima nema ništa, šta više URA Dritana Abazovića za koju su pojedini Srbi bili spremni i ruku u vatru da stave zacementirali su zakon jednom izmenom i zavedenom narodu pokazali svoje pravo lice:

„Kada su menjali, jedna od stvari koja je ostavljena, mislim da je u pitanju član 12, na kome je insistirala URA da se ne menja, tako što su to izveli čak i pred Ustavni sud, a Ustavni sud Crne Gore je sastavljen od sve samih Crnogoraca, nema Srba, ima možda malo Bošnjaka i sve su to provereni DPS- ovi ljudi. I taj član se tiče toga da su relikvije i sve što poseduje od materijalne imovine i kulturnog i duhovnog blaga SPC sada kulturno blago Crne Gore. Što znači ukoliko bi neko želeo da mošti svetog Vasilija Ostroškog dovede u njegove rodne Mrkonjiće, čisto eto da bi narod mogao da ih celiva, mora da traži odobrenje od ministarstva kulture Crne Gore. I to važi za svu materijalnu imovinu SPC u Crnoj Gori“, kaže Igor Jaramaz u novoj emisiji Vaseljenske.

Kao jedan od pojedinaca koji su bili stalna meta napada od strane Srba i Srbogoraca za vreme litija, jer je pokušavao da upozori narod Crne Gore i Srbe na prevaru koja im se sprema, objašnjava taj fenomen Srbocrnogoraca, odnosno Srba iz Crne Gore koji sedenjem na dve stolice samo odmažu Crnoj Gori i guraju je u ruke Velike Albanije.

Jaramaz takođe kaže da misli da su pokojni mitropolit Amfilohije i sadašnji mitropolit Joanikije, dve različite ličnosti sa različitim namerama, odnosno da odlaskom Amfilohija se smanjuje i uticaj Gojka Perovića najtoksinije struje u SPC u Crnoj Gori!

Patrijarh Porfirije pozvao je vernike da se ovih dana mole za mir u Ukrajini, uz nadu da što pre dođe do "mirovnih razgovora umesto rata, jer mir nema cenu". Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Vaseljenska

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA