Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) ČEČENI LIKVIDIRAJU STRANE DOBROVOLJCE: Poubijali svoje odbegle sunarodnike?!

Specijalne snage Rosgvardije sa snagama LNR napadaju u rejonu naselja Popasnaja. Ovde deluju jedinice stranih dobrovoljaca na strani ukrajinske vojske, uključujući ičkerijanske, gruzijske i druge, saopštava predssednik Čečenije Ramzan Kadirov, objavljujući odgovarajući snimak iz ratne zone na svom Telegram kanalu.

Kadirovci (Foto: RIA Novosti)

„Čečenske specijalne snage započele su veliki rad na eliminisanju plaćeničkih grupa u Luganskoj Narodnoj Republici.

U njihovom sastavu su takozvani ičkerijski, gruzijski i drugi bataljoni kriminalaca.

Prema rečima mog dragog brata, Danila Martinova, prvog zamenika šefa UFSVNG za Čečensku Republiku, glavni front se odvijao u gradu Popasnaja. U sukobima velikih razmera, naši borci pokazuju jasnu prednost.

Da bi održalo narušeni moral plaćenika, ukrajinsko rukovodstvo je prinuđeno da ih masovno pumpa drogom. Ali, kao što praksa pokazuje, ovaj pristup se jasno diskreditovao, kao i njihove druge osrednje taktike.

Naši borci su prisebni, raspoloženi i spremni su da već sada napreduju ka Kijevu. Ako ih nešto opija, to je samo prijatna slutnja rane pobede nad nacionalističkim zlim duhovima. Navijajte za naše!”, napisao je Kadirov u komentaru.

Ukoliko se istragom potvrdi da su među poginulim stranim dobrovoljcima ičkerijski borci, to znači da je čečenska jedinica Rosgvardije vodila borbu protiv svojih odmetnutih sunarodnika.

Da podsetimo, tokom Prvog čečenskog rata je nastala samoproglašena Čečenska Republika Ičkerija na teritoriji Severnog Kavkaza, i imala je tehničku nezavisnost od 1991. do 1999. godine. U početku je ovu samoproglašenu republiku vodio DŽohar Dudajev, a posle njegove pogibije vođstvo je preuzeo svetski poznati terorista Šamil Basajev, koji je kasnije takođe likvidiran.

Sklapanjem mira između ruskog predsednika Vladimira Putina i predsednika Čečenije Ahmata-Hadži Kadirova, oca današnjeg lidera Čečenije Ramzana Kadirova, Rusija vraća suverenitet nad ovom severnokavkaskom republikom.

Pristalice samoproglašene Republike Ičkerije su posle toga napustile teritoriju Rusije, a najveća dijaspora im je u Kijevu i Beču. U Kijevu se nalazi i tzv. Vlada Čečenske Republike Ičkerije u izgnanstvu.

Dokaz o pripremi za hemijski napad u Ukrajini pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA