Najnovije

PRESEK STANJA: Rusi se osvetili i razneli lanser Točke U sa sve posadom! (VIDEO)

Ruska vojska, u okviru specijalne vojne operacije, nastavlja sa udarima po ciljevima u Ukrajini, kažnjavajući Oružane snage Ukrajine i naciste za zločinačko granatiranje gradova i naselja Donbasa i nanošenje štete vojnoj infrastrukturi.

Foto: Jutjub

Vazdušno-kosmičke snage visoke preciznosti velikog dometa uništile su proizvodne zgrade preduzeća raketno-kosmičke industrije Artem u Kijevu.

Visokoprecizne rakete velikog dometa morskog baziranja „Kalibar“ uništile su tri vučne električne podstanice u oblastima železničkih čvorova Fastov, Krasnoselka i Polonoje.

Visokoprecizne rakete vazdušnog baziranja Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodile su deset vojnih objekata u Ukrajini. Među njima: devet područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike, kao i skladište municije u okrugu Iličevka.

Operativno-taktička i vojna avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodila je noću 112 vojnih objekata Ukrajine. Među njima: dva komandna mesta, 11 uporišta, 95 mesta koncentracije ljudstva i vojne tehnike, kao i četiri skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja u blizini sela Pokrovskoje i Gorohovskoe.

Raketne snage su tokom noći pogodile 13 vojnih objekata u Ukrajini.

U rejonu sela Gorohovskoe, Nikolajevske oblasti, identifikovan je i uništen lanser zajedno sa borbenom posadom ukrajinskog raketnog sistema Točka-U, sa kojeg je juče izvršen udar na stambena naselja Hersona.

Pored toga, poraženo je šest područja koncentracije ljudstva i ukrajinske vojne tehnike, kao i tri artiljerijske baterije Oružanih snaga Ukrajine i divizija višecevnih raketnih sistema Oružanih snaga Ukrajine.

Artiljerijske jedinice su tokom noći izvršile 975 vatrenih zadataka.

Pogođeno: 21 komandno mesto, 69 uporišta, 763 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike, kao i 107 artiljerijskih položaja. Kao rezultat udara, uništeno je preko 280 nacista i 38 oklopnih vozila i vozila.

Ruski PVO sistemi uništili su 13 ukrajinskih bespilotnih letelica iznad mora. Redkodub, Šijkovka, Nevskoje, Mala Kamiševaha, Stepnoj Jar, Petrovskoe, Zelenoe Pole, Bukovo, Pantelejmonovka, Makejevka, Černobajevka, uključujući Bajraktar-TB2 na rusko-ukrajinskoj granici u oblasti Novovodjanoe. Takođe u oblasti selo Kamenka, oborena je raketa sa ukrajinskog višecevnog bacača raketa Smerč.

Od početka specijalne vojne operacije uništeno je: 142 aviona, 111 helikoptera, 634 bespilotne letelice, 278 protivvazdušnih raketnih sistema, 2.638 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 304 višecevna bacača raketa, 1.175 artiljerijskih oruđa. i minobacača, kao i 2.467 jedinica specijalnih vojnih vozila.

Srpski heroj Dejan Berić objavio je najnoviji video iz Ukrajine i šalje poslednje izveštaje sa fronta, odnosno detalje druge faze specijalne operacije ruske vojske. Snimak možete pogledati OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA