Najnovije

BEOGRADSKI IZBORI: Izbornim listama uplaćeno 60,2 miliona dinara

Grad Beograd uplatio je danas 60,2 miliona dinara izbornim listama koje su učestvovale na izborima za Skupštinu grada koji su održani 3. aprila, a osvojile su više od jedan odsto glasova, potvrdio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Foto: Jutjub

Suma uplaćena iz javnih izvora za pokriće troškova izborne kampanje koja dobije svaka izborna lista opredeljuju se prema broju glasova osvojenim na izborima, navedeno je Vesićevoj pisanoj izjavi.

Izbornoj listi „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“, koja je osvojila 48 odborničkih mesta, uplaćeno je 18.650.450,13 dinara, izbornoj listi „Vladeta Janković – Ujedinjeni za pobedu Beograda“ koju će predstavljati 26 odbornika uplaćeno je 11.022.379,53 dinara dok je izbornoj listi „Moramo – za dobar grad“ koja je dobila 13 odbornika prebačeno 6.514.883,26 dinara, navodi Vesić.

Izborna lista „Ivica Dačić – premijer Srbije, Toma Fila – gradonačelnik Beograda“ koja je dobila osam odborničkih mesta uplaćeno je 4.782.230,85 dinara, izborna lista „Miloš Jovanović – Nada za Beograd“ koju će u budućem gradskom parlamentu predstavljati sedam odbornika dobila je 4.434.500,37 dinara.

Izborne liste „Milica Đurđević Stamenkovski – srpska stranka Zavetnici“ i „Boško Obradović – srpski pokret DVERI- POKS- Miloš Parandilović-Patriotski blok za obnovu kraljevine Srbije“ koje su osvojile po četiri mandata dobile uplate od po 3.394.308,93 dinara, objavio je Vesić u pisanoj izjavi.

Uplate iz budžeta grada Beograda su, kako je naveo, dobile i one izborne liste koje nisu prešle cenzus od tri odsto glasova za ulazak u Skupštinu grada Beograda, ali su osvojile su više od jedan odsto glasova, odnosno 0,2 odsto glasova ako su izborne liste nacionalnih manjina.

Izbornim listama „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“, „Duško Vujošević-Boris Tadić-Ajmo ljudi“, „Vojin Biljić-SUVERENISTI-Saša Radulović-Milan Stamatović-dr Jovana Stojković“ i „Ruski manjinski savez za Beograd – ALEKSANDAR BUHANAC“ uplaćeno je po 2.007.387,00 dinara, navodi Vesić u pisanoj izjavi koja je objavljena i na portalu grada Beograda.

Izvor: FoNet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA