Najnovije

AMERIČKI TRAG U MARIUPOLJU: Novi dokaz (FOTO)

Istrošene čaure američkih snajperskih metaka pronađene su u zgradi Službe bezbednosti Ukrajine u Mariupolju, pišu RIA Novosti.

Mariupolj (Foto: RIA Novosti)

Ukupno ima deset metaka – devet kalibra 308 („Vinčester”) i jedan – 338 („Lapua-Magnum”) za snajperske puške velikog dometa. velikog dometa. Pre toga, ista čaura pronađena je na poziciji ukrajinske vojske u fabrici Iljič.

U blizini su bile kutije sa municijom 308. Vinčester, koja ima ekspanzivna zrna. Kada ovakvo zrno uđe u telo, otvara se i izaziva ozbiljnu štetu. Ova municija se pojavila krajem 19. veka i poznata je kao „dum-dum“ metak.

Iz natpisa na kutijama proizilazi da municiju proizvodi američka kompanija DesertTech i da izvoz takvih proizvoda podleže regulaciji Stejt departmenta i američkog Ministarstva trgovine.

DesertTech je specijalizovan za razvoj i proizvodnju modernih visokotehnoloških snajperskih pušaka velikog dometa DesertTech HTI, DesertTech SRS-A2, DesertTech MDR i MDRk. Za seriju SRS-A2 mogu se koristiti upravo takvi meci, a čaure za njih su pronađene u SBU.

Raketiranje Kijeva pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA