Najnovije

UKRAJINSKI DESANT PREKO SEVERSKOG DONCA: Žestoke borbe na liniji dodira, ruska armija priprema odbranu kod Starog Salatova (MAPA)

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. U toku su žestoke borbe u Donbasu i kod Harkova.

* Jedinice Oružanih snaga RF nastavljaju ofanzivu na položaje Oružanih snaga Ukrajine na severu Harkovske oblasti. Borbe se trenutno vode u oblasti Svetličnog.

* Posade artiljerije i VBR-a baražnom vatrom pokušavaju da obuzdaju napredovanje ruskih trupa,u okolini Cupovke, Kazačja Lopana, Sosnovke, Dementjevke, severoistočno od Svetličnog, Crvenog Šahtjora i Izjuma.

* Radi jačanja odbrambenih sposobnosti Oružanih snaga Ukrajine u Zoločiv je stiglo nekoliko jedinica vojne tehnike, municija je isporučena u Pitomnik i Bezruki.

▪ Četiri aviona MiG-29 i Su-27 i jedan helikopter Mi-8 sa aerodroma Korotić učestvovali su u vazdušnim udarima i vazdušnim patrolama sa aerodroma Mirgorod u Poltavskoj oblasti.

* Za prilagođavanje vatre i praćenje aktivnosti Oružanih snaga RF u okolini Ude, Konstantinovke i Peremoge deluju posade bespilotnih letelica 92. Ombre Oružanih snaga Ukrajine.

* Ruske jedinice su zauzvrat napale Konstantinovku, Čerkaski Tiški, Petrovku, Zoločev, Pitomnik, Harkov, Protopopovku, Vetrovku.

* Ukrajinske jedinice čekaju na prelazak reke Severski Donjec u oblasti Starog Saltova. Miniranje se nastavlja duž obale reke, kao i u okolini Peremoge i Šestakova.

Gubici ukrajinskih vojnika zaista su veoma visoki, mnogo viši nego što saopštavaju iz kabineta predsednika Ukrajine, rekao je ruski haker iz grupe RaHDIt. Detalje saznajte OVDE.

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA