Најновије

УКРАЈИНСКИ ДЕСАНТ ПРЕКО СЕВЕРСКОГ ДОНЦА: Жестоке борбе на линији додира, руска армија припрема одбрану код Старог Салатова (МАПА)

Специјална војна операција Русије у Украјини почела је 24. фебруара. У току су жестоке борбе у Донбасу и код Харкова.

* Јединице Оружаних снага РФ настављају офанзиву на положаје Оружаних снага Украјине на северу Харковске области. Борбе се тренутно воде у области Светличног.

* Посаде артиљерије и ВБР-а баражном ватром покушавају да обуздају напредовање руских трупа,у околини Цуповке, Казачја Лопана, Сосновке, Дементјевке, североисточно од Светличног, Црвеног Шахтјора и Изјума.

* Ради јачања одбрамбених способности Оружаних снага Украјине у Золочив је стигло неколико јединица војне технике, муниција је испоручена у Питомник и Безруки.

▪ Четири авиона МиГ-29 и Су-27 и један хеликоптер Ми-8 са аеродрома Коротић учествовали су у ваздушним ударима и ваздушним патролама са аеродрома Миргород у Полтавској области.

* За прилагођавање ватре и праћење активности Оружаних снага РФ у околини Уде, Константиновке и Перемоге делују посаде беспилотних летелица 92. Омбре Оружаних снага Украјине.

* Руске јединице су заузврат напале Константиновку, Черкаски Тишки, Петровку, Золочев, Питомник, Харков, Протопоповку, Ветровку.

* Украјинске јединице чекају на прелазак реке Северски Доњец у области Старог Салтова. Минирање се наставља дуж обале реке, као и у околини Перемоге и Шестакова.

Губици украјинских војника заиста су веома високи, много виши него што саопштавају из кабинета председника Украјине, рекао је руски хакер из групе РаХДИт. Детаље сазнајте ОВДЕ.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА