Najnovije

NIJE KOME JE NAMENJENO NEGO KOME JE SUĐENO: Ruske snage se pohvalile trofejem - američko oružje sad je u našim rukama (FOTO)

Pripadnici Narodne milicije Luganske Narodne Republike su prvi došli do trofejne američke haubice M777, navodi se na Telegram kanal Narodne milicije LNR.

„Jedinice Narodne milicije LNR tokom ratnih dejstava dobile su prvu artiljerijsku jedinicu M777 kao trofej“, navodi se u saopštenju.

Narodna milicija je objavila i snimak na kojem se vidi američka haubica. Kako je objašnjeno na snimku, haubica je otkrivena vazdušnim izviđanjem, nakon čega je uništena.

Haubice M777 kalibra 155 mm Kijevu isporučuju SAD i njihovi NATO partneri. Ukrajinske trupe ih koriste se za granatiranje gradova i naselja Donbasa, zbog čega ginu civili.

Osim toga, Zapad nastavlja da pumpa Ukrajinu drugim oružjem. Američki predsednik DŽo Bajden potpisao je zakon o lend-lizu, odnosno izvojiće se desetine milijardi dolara za vojnu pomoć Ukrajini. Moskva je, sa svoje strane, više puta saopštila da snabdevanje zapadnim oružjem samo produžava sukob, te da su transporti oružja legitimna meta.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.

O sudbini pripadnika '’Azova'' pročitajte OVDE.

Izvor: Vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA