Najnovije

EMIL VLAJKI: Sankcije Rusiji kao floskula

(Floskula= prazna riječ, lažna riječ, prevara i slično)

Piše: Emil Vlajki

Svaki dan čujemo barem par stotina puta kako se On bori da ne nametne sankcije Rusiji, kako odolijeva ogromnim pritiscima i hrabro upinje da to ne uradi. Paralelno tome, On se također bori svim silama da ne prizna samoproglašenu Kosova Republika. On je heroj i nikada se, što se toga tiče, ne umara.

U vezi sankcija, to je lažnjak koji može impresionirati samo priglupe osobe. NIKADA On neće to uraditi. Prvo, zato što bi za Srbe, u slijedećih tisuća godina, NJegovo ime bilo sinonim za izdajicu. Drugi razlog je mnogo pragmatičniji. U tom bi slučaju veko vjerojatno nastali krvavi građanski nemiri koji bi se završili ili NJegovim zbacivanjem, ili vojnom diktaturom.

Što se Kosova tiče, svjesno ili ne, prevaren ili ne, sve je uradio da ta američko-albanska tvorevina saživi kao država. Ne mora više ništa ni potpisivati. Što više priča o ne-potpisivanju, daje sve više vremena nekad lažnoj državi da postane prava država. Bujrum!

Vratimo se, međutim sankcijama. Svi znaju da On to neće potpisati: Rusi, Amerikanci, ne-ruski Ukrajinci, Brisel, NJemačka, itd. A svi se prave kao da vrše presiju na NJega povodom toga. FLOSKULA (laž)! Iza te šuplje priče stoje tržišni odnosi i kojekakvi politički aranžmani  koji se ugovaraju „ispod žita“! Sve je ekonomija i politikantstvo. Eto, reklo bi se da su ne-ruski Ukrajinci ljuti na Srbiju zbog neuvođenja sankcija. Malo morgen! Oni su se dogovorili kako treba na tome verbalno inzistirati i oni će se „floskularno“ ljutiti, a za to vrijeme, Srbija će prodavati oružje Ukrajini. To je, dakle, bio onaj aranžman “ispod žita“. Najvjerojatnije, to nije sve – ima tu sigurno još nekih tajnih dogovora -, ali i to ćemo saznati ubrzo! Uzgred rečeno, mora da nam se srpsko-ukrajinski partneri slatko smiju smatrajući da smo glupi i kako padamo kao idioti na njihove floskule. JEDINO ŠTO JE PRAVA VIJEST KOJA JE I SLUŽBENO POTVRĐENA (iz konferencije za štampu vlade Srbije gde je rečeno da je navodna destinacija bila Bangladeš), TO JE DA SE ODNEDAVN0 UKRAJINA ZOVE BANGLADEŠ!

Elem, sada dolaze na red suptilnosti. Amerika sigurno zna za njegove avionske, veberovske aranžmane. NATO kancelarija je od 2006. godine u vladi Srbije, i među  američko-srpskim jaranima nema tajni. Pošto je On prijatelj i sa Rusima, i oni za to znaju. To praktično znači, da su male šanse da to oružje stigne u Ukrajinu, a još su manje da tamo bude upotrijebljeno. Nemojte me pitati kako i zašto, vjerujte mi na riječ! Uvijek bude neki sitan kvar u avionu. Zatim, zračni i morski pirati sjajno rade svoj posao. Ili, na pošiljci se pojavi neka druga adresa umjesto ugovorene, i tako dalje.

Pošto Ukrajina nema para, to oružje sigurno plaćaju Amerikanci. Međutim, ako je upola veberovac kako tvrdi, On bi od njih morao tražiti nadnaravno skupu isplatu, i to u rubljama! Sve u svemu, sjajan, je. Ne samo da se snalazi u američkom međunarodnom pravu (rusko međunarodno pravo tek uči), nego posluje naveliko kao da je rođeni ekonomista. Što bi tek bilo da je završio i taj studij!

SAVJET ČITATELJIMA. Kada ubuduće budete čuli kako se Srbija snažno odupire sankcijama,, znajte da je u pitanju nešto mnogo ozbiljnije što se krije iza ove floskule.  

Ostale kolumne Emila Vlajkija pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA