Najnovije

RUSKI MIROVNJACI UHAPŠENI U MOLDAVIJI: Moskva sprema odgovor

Pripadnici ruskih mirovnih snaga na putu ka nepriznatoj Pridnjestrovskoj Moldavskoj Republici (PMR) privedene su u Kišinjevu, izjavio je direktor drugog odeljenja ZND ruskog ministarstva spoljnih poslova Aleksej Poliščuk, prenose RIA Novosti.

Rusi u Pridnjestrovlju (Foto: RIA Novosti)

„Ruski oficiri koji su išli u Pridnjestrovlje da popune ruski kontingent na rotacionoj osnovi više puta su zadržavani na aerodromu u Kišinjevu bez objašnjenja“, rekao je on.

Moskva takve akcije smatra neprijateljskim. Diplomata je obećao da će ruska strana adekvatno odgovoriti na politiku Moldavije.

Ranije je ministar spoljnih poslova Pridnjestrovske Moldavske Republike (PMR) Vitalij Ignjatijev pozvao na jačanje mirovne operacije u regionu. Prema njegovim rečima, pokušaji Kišinjeva da modernizuje vojsku svedoče o nameri da se sukob u regionu reši silom.

Sukob između PMR i Moldavije počeo je 1991. godine. Strane do sada nisu uspele da postignu dogovor o statusu nepriznate republike. U Pridnjestrovlju su razmešteni mirovnjaci, uključujući i ruske. Moldavija se zauzvrat zalaže za povlačenje ruske vojske iz PMR.

O Lukašenkovom stavu o ruskoj operaciji u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA