Najnovije

MOGU DA UBIJU, ILI OD ČOVEKA NAPRAVE INVALIDA: Evo kako su ruski demineri u Donjecku uklanjali zabranjene mine

Uže jezgro Donjecka, glavnog grada otcepljenje DNR, zasuto je, u subotu oko 21.30 kasetnim bombama ispaljenim iz ukrajinskih bacača raketa "grad".

Foto: Jutjub

Ne zna se tačno koliko se ukrajinskih raketnih projektila probilo kroz PVO zaštitu grada, ali je ljude, juče ujutru, na ulicama dočekao šok, na stotine mini-bombi od deset centimetara od kojih je svaka u stanju da ubije, ili napravi od čoveka invalida.

Kako objašnjavaju ruski demineri koje smo juče zatekli na ulicama Donjecka, jedna ukrajinska raketa sadrži 300 bombi-kaseta, a kontejner se aktivira pre nego što projektil padne na zemlju. Ni ruski demineri nisu mogli da kažu koliko se kontejnera rasulo u gradu, a koliko je eventualno palo na obodima.

Dežurne službe vojske i policije juče su označavale crvenom i žutom bojom mesta gde su zatečeni projektili, a počelo je i njihovo uklanjanje. Nezvanično smo saznali da će deo mini-bombi, zatečenih na površinama odakle ne mogu da ugroze ljude i infrastrukturu, biti uništen kontrolisanim eksplozijama, dok će neke morati da se uklone uz veći rizik koji zahteva najiskusnije pirotehničare.

Saznajemo i da ovo nije prvi put da se glavni grad DNR zasipa projektilima koji služe za zaprečavanje velikih površina ratišta na očekivanom pravcu pešadije. Vojska i policija slikaju svaki projektil kao dokaze ratnih zločina kijevskog režima. Mini-bombe predstavljaju najveću opasnost za decu i kućne ljubimce, a poslednje raketiranje Donjecka odložiće povratak civilnog života u teško ranjeni grad.

Kako je ruska vojska uništila 350 ekstremista, pogledajte OVDE.

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA