Najnovije

"Vreme je da kijevski režim napusti iluzije o vraćanju oslobođenih teritorija"

Vladimir Rogov, član glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti, pozvao je kijevske vlasti da ostave iluzije o "vraćanju" oslobođenih teritorija.

Prethodno je Igor Žovkva, zamenik šefa kabineta predsednika Ukrajine, rekao za ukrajinske medije da će Ukrajina „vratiti” teritorije koje je Rusija oslobodila pre nego što tamo budu održani referendumi.

„Sve ove izjave su iz domena nenaučne fantastike i apsolutno ne odgovaraju stvarnosti. To je specijalna operacija informativnog odvlačenja pažnje u pozadini neuspeha Oružanih snaga Ukrajine i gubitka kontrole nad gradovima i naseljima. Vreme je da kijevski režim napusti svoje iluzije o vraćanju oslobođenih teritorija“, rekao je Rogov za RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, referendum o samoopredeljenju u regionu će svakako biti.

„Svi u Kijevu dobro znaju da će, ako krenu u ofanzivu, ona zaglibiti, te će još više još postukrajinskog prostora koji privremeno kontroliše Zelenski biti oslobođeno od nacista“, naglasio je Rogov.

Tokom specijalne operacije ruska vojska je preuzela kontrolu nad Hersonskom oblašću i azovskim delom Zaporoške oblasti. U oba regiona su formirane nove administracije, emituju se ruski TV kanali i radio stanice i obnavljaju se trgovinske veze sa Krimom. Regioni su objavili planove da postanu deo Rusije.

Šta će biti sa zarobljenim hrvarskim plaćenikom, saznajte OVDE.

Izvor: Vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA