Najnovije

Ruski Mi-35 sprečio ukrajinske snage da naprave prelaz preko reke Oskol (VIDEO)

Posada jurišnog helikoptera Mi-35 Oružanih snaga Rusije osujetila je pokušaj ukrajinskih trupa da postave prelaz preko reke Oskol u Kupjanskom okrugu Harkovske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da posada jurišnog helikoptera Mi-35, major Sergej Bondarčuk i potporučnik Maksim Igoljnikov, od 5. septembra 2022. godine izvršavaju zadatke podrške dejstvima motorizovanih jedinica grupe trupa na suzbijanju kontraofanzive formacija kijevskog režima u kupjanskom pravcu, praveći 5-6 borbenih naleta svakog dana, od kojih dva – noću.

Tokom izvršavanja još jednog borbenog zadatka, posada helikoptera je otkrila neprijatelja koji je pokušavao da tajno uspostavi prelaz preko reke Oskol kod sela Senkovo u Kupjanskom okrugu Harkovske oblasti.

Nakon podnošenja izveštaja o otkrivenim dejstvima protivnika i procenivši situaciju, posada helikoptera je napala protivnika iz vazduha.

„Svojim kompetentnim, profesionalnim i odlučnim dejstvima posada helikoptera nije dozvolila neprijatelju da napravi prelaz, čime je osujetila njegove planove da napreduje u dubinu naše odbrane“, saopštilo je Ministarstvo.

Kadirov pobesneo zbog povlačenja, šta najavljuje saznajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA