Најновије

Руски Ми-35 спречио украјинске снаге да направе прелаз преко реке Оскол (ВИДЕО)

Посада јуришног хеликоптера Ми-35 Оружаних снага Русије осујетила је покушај украјинских трупа да поставе прелаз преко реке Оскол у Купјанском округу Харковске области, саопштило је руско Министарство одбране.

У саопштењу се наводи да посада јуришног хеликоптера Ми-35, мајор Сергеј Бондарчук и потпоручник Максим Игољников, од 5. септембра 2022. године извршавају задатке подршке дејствима моторизованих јединица групе трупа на сузбијању контраофанзиве формација кијевског режима у купјанском правцу, правећи 5-6 борбених налета сваког дана, од којих два – ноћу.

Током извршавања још једног борбеног задатка, посада хеликоптера је открила непријатеља који је покушавао да тајно успостави прелаз преко реке Оскол код села Сенково у Купјанском округу Харковске области.

Након подношења извештаја о откривеним дејствима противника и проценивши ситуацију, посада хеликоптера је напала противника из ваздуха.

„Својим компетентним, професионалним и одлучним дејствима посада хеликоптера није дозволила непријатељу да направи прелаз, чиме је осујетила његове планове да напредује у дубину наше одбране“, саопштило је Министарство.

Кадиров побеснео због повлачења, шта најављује сазнајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА