Najnovije

NOVI PIŠTOLJ ZA RUSKU VOJSKU: Savršenstvo koncerna Kalašnjikov (VIDEO)

Ministarstvo odbrane Rusije bi moglo da uvede u naoružanje novi pištolj proizveden u koncernu Kalašnjikov, pišu RIA Novosti.

PLK (Foto: Koncern Kalašnjikov)

„Ministarstvo odbrane Rusije razmatra mogućnost usvajanja kompaktnog pištolja Lebedev (PLK)“, rekao je u razgovoru sa novinarima Alan Lušnjikov, predsednik koncerna Kalašnjikov. Prema rečima Lušnjikova, PLK i njegovu modularnu verziju već su usvojile druge bezbednosne službe - Ministarstvo unutrašnjih poslova i Rosgvardija.

On je napomenuo da nakon potpisivanja ugovora o snabdevanju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Roagvardijom, Kalašnjikov planira da počne isporuke ovih proizvoda.

Kompaktni pištolj Lebedev (PLK) dizajniran je za municiju kalibra 9k19 mm, model ima dužinu od 180 mm i težinu od 720 grama. Pištolj je opremljen Pikatini šinom, koja omogućava instaliranje baterijske lampe na oružje. Kapacitet magacina je 14 metaka.

O napadu na Južnoukrajinsku nuklearku pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova usvojilo je pištolj Lebedev u oktobru 2021. Oružje je zamenilo "moralno zastareli" pištolj Makarov (PM), koji je agencija koristila više od 70 godina.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA