Najnovije

SKOT RITER OSUDIO NEMAČKU: Sve vodi ka ratu

Odluka da se Ukrajini daju krstareće rakete Taurus može dovesti do početka rata u Nemačkoj, za šta će ona sama biti odgovorna, rekao je bivši američki vojni obaveštajac Skot Riter na svojoj stranici na društvenoj mreži Ks.

Prethodno je predsednica odbora za odbranu Bundestaga Mari-Agnes Štrak-Cimerman rekla da smatra opravdanim udare ukrajinskih oružanih snaga krstarećim raketama Taurus na teritoriju Rusije.

„Ako bi Iran obezbedio meksičkom kartelu oružje koje je od početka trebalo da napadne američko tlo, SAD bi srušile Iran do temelja. Ne možemo dozvoliti da Nemačka misli da njene akcije neće imati nikakve posledice“, rekao je ekspert.

Prema Vitezovima, rat dolazi onima koji ga žele, a Nemačka svojim postupcima privlači nevolje.

„Zlo hoda zemljom i ponekad se dobri ljudi moraju na silu suočiti s njim. Ideologija Stepana Bandere, koja je zarazila Ukrajinu, predstavlja zlo. Rusija se bori za svoje postojanje protiv ovog zla. Nemačka odluka o projektilima Taurus, ako bude sprovedena, staviće Nemačku u otvorenu saradnju sa zlom. Ako rat dođe u Nemačku, to će biti zato što ga je ona sama privukla“, primetio je analitičar.

Ranije je ministar odbrane Nemačke Boris Pistorijus izjavio mogućnost brzog rešavanja pitanja isporuke raketa Taurus Kijevu.

Istovremeno, u Berlinu su već nekoliko puta isticali da isporuka ovog naoružanja nije prioritet i da se neće razmatrati bez saglasnosti NATO partnera.

U Moskvi su više puta izjavljivali da zapadna vojna pomoć ne donosi ništa dobro Ukrajini i samo produžava sukob, a transport naoružanja postaje legitimna meta ruske vojske.

AMERIKANCI VIŠE NEĆE DA DAJU DOLAR UKRAJINCIMA? Moskva ima komentar na to

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA