Najnovije

SRPSKA NOVINARKA O PRIVOĐENJU OD STRANE TZV. KPS: Smetalo im je što slikam kako su oskrnavili srpsko groblje (FOTO)

Urednica portala Vaseljenska i povremeni kolumnista Pravde Vesna Veizović juče je privedena od strane tzv. kosovske policije dok je radila reportažu o skrnavljenju srpskog groblja u južnoj Kosovskoj Mitrovici. Ona je odvedena u tzv. policijsku stanicu u južnoj Kosovskoj Mitrovici gde je ispitivana oko sat vremena i upozorena da srpsko groblje ne može da se posećuje van datuma za to određenih!?

Veizović koja je otišla na Kosovo i Metohiju nakon oružanog napada šiptarskih terorista na Srbe u Banjskoj juče je taksijem otišla do groblja u južnoj K. Mitrovici da bi slikala na koji način su Šiptari uništili spomenike.

- Otišla sam taksijem do groblja i krenula da fotografišem. Nisam planirala duže da se zadržavam jer me je taksi čekao. U jednom momentu videla sam da je taksi opkoljen policijom. Policajac me je pozvao da dođem do njihovog auta i sednem u njega. Upitala sam da li sam uhapšena, reko je ne ali da moram da sednem u auto jer on tako naređuje. Odveli su me u policijsku stanicu gde su me ispitivali sat vremena, pretresli su me i proverili telefon – kaže Veizović za Pravdu.

Ona objašnjava da su joj policajci tvrdi da su imali dojavu kako ona nešto baca ili postavlja po groblju, kao i da joj je njihov šef rekao da srpsko groblje može da se posećuje samo određenih dana u godini.

- Naravno da ništa nisam bacala na groblju niti postavljala, nisam tamo bila duže od pet minuta pre nego je njihova patrola stigla i jedino što sam radila je da sam fotografisala. Sve i da im je nešto bilo sumnjivo ili da su imali dojavu mogli su na licu mesta da vide da ne radim ništa sumnjivo, ali verovatno im smeta da Srbi dolaze u južni deo pa su hteli da me zaplaše i malo maltretiraju tim zadržavanjem – smatra ona.

Albanci od 1999. godine skrnave srpsko groblje u Kosovskoj Mitrovici, a Srbima se dozvoljava samo da ga obiđu na zadušnice. Veliki broj spomenika je polomljen, grobovi oskrnavljeni, a nova oštećenja se stalno pojavljuju. 

AMERIČKI OBAVEŠTAJAC JAVLJA! Ruska armija će krenuti na Odesu

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA