Najnovije

ANALITIČAR IZ PRIŠTINE OTKRIO: Američki Kfor upravljao akcijom u Banjskoj zajedno sa policijom

Da je američki Kfor u potpunosti koordinirao sa policijom tzv. Kosova, prema rečima analitičara, najbolje pokazuje izjava izaslanika SAD u Prištini DŽefrija Hovenijera u ranim jutarnjim satima 24. septembra.

Politički analitičar Agon Maljići rekao je da su pripadnici američkog kontigenta Kfora upravljali čitavom situacijom na severu KiM u kojoj su ubijena trojica Srba i time praktično ukazao da su Srbi ubijeni uz odobrenje pripadnika mirovne misije. 

Kako je naveo Maljići, obaveštajci NATO "imali su informacije o grupi ljudi koja je 24. septembra bila u Banjskoj", pa su policiji tzv. Kosova prosledili podatke "na vreme".

Da je američki Kfor u potpunosti koordinirao sa policijom tzv. Kosova, prema njegovim rečima, najbolje pokazuje izjava izaslanika SAD u Prištini DŽefrija Hovenijera u ranim jutarnjim satima 24. septembra.

"Kosovskoj policiji su na vreme servirali informacije, da spreče pokušaj stvaranja nove realnosti na terenu i sa pogubnim posledicama po Kosovo, dok je američki Kfor celom situacijom upravljao zajedno sa policijom. Dok celom Kosovu nije bilo jasno šta se dešava, Hovenijerova izjava u ranim jutarnjim časovima da je reč o pokušaju regionalne destabilizacije, omogućava vam da shvatite da je neko ovu situaciju imao pod potpunim nadzorom", rekao je Maljići.

EPS OBJAVIO NOVI CENOVNIK: Važi od 1. novembra

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA