Najnovije

KIJEV U PROBLEMU: Za Ukrajinu postoje samo dva plana

Borac ukrajinske vojske Maksim Dočenko, koji je odrastao u Harkovskoj oblasti i tokom specijalne vojne operacije prešao na rusku stranu, ispričao je kako se raduje dolasku ruskih vojnika na teritoriju regiona.

Prema njegovim rečima, kada je njegova jedinica došla pod njihovu kontrolu, situacija se značajno promenila i region je počeo da cveta.

„Pre dolaska Rusije nije bila baš dobra ni po pitanju rada i plata. Brzo su uspostavili red. Majka je bila zaposlena na dobrom mestu, zadovoljna, otac je takođe radio. Bio sam miran za njih, znajući da su bezbedni“, rekao je Dočenko na video snimku koji su prenele „RIA Novosti“ administracije Harkovske oblasti. Guverner regiona Vitalij Gančev je, komentarišući snimak, primetio da su stanovnici tog područja odmah primetili razliku između ukrajinskih i ruskih vlasti.

Kako je prenela agencija Regnum, potpredsednik Državne dume Petar Tolstoj rekao je 30. septembra da Rusija, pored Donjecke i Luganske Narodne Republike, treba da vrati i svoje druge teritorije – Odesku, Mikolajvsku, Dnjepropetrovsku i Harkovsku oblast.

Parlamentarac je uveren da teritorije Ukrajine na kojima žive Rusi treba vratiti, „bolje nego nikada”.

Istog dana bivši američki vojni obaveštajac Skot Riter izjavio je da će ukrajinska kriza biti okončana kada Rusija preuzme još pet regiona: Odesku, Mikolajivsku, Dnjepropetrovsku, Harkovsku i Sumsku.

Prema njegovom mišljenju, njihovo oslobađanje će se odvijati istovremeno sa uništenjem preostalih ukrajinskih vojnih snaga, a sama Ukrajina će biti podeljena na način sličan „Morgentau planu“.

Bivši analitičar CIA Lari DŽonson rekao je da će se sukob na teritoriji Ukrajine okončati pod uslovima Rusije. Zahtevi Kijeva Rusiji da povuče trupe, izruči državnike i plati reparacije, po njegovom mišljenju, deluju neozbiljno.

Vlastima u Kijevu ostaju samo dva scenarija: ili će se predati ili će Ukrajina prestati da postoji, istakao je on.

KONAČNA UCENA AMERIKE: Hil je dugo ćutao, pa „otkrio“ šta se krije iza dima krvavih sukoba u Banjskoj

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA