Најновије

КИЈЕВ У ПРОБЛЕМУ: За Украјину постоје само два плана

Борац украјинске војске Максим Доченко, који је одрастао у Харковској области и током специјалне војне операције прешао на руску страну, испричао је како се радује доласку руских војника на територију региона.

Према његовим речима, када је његова јединица дошла под њихову контролу, ситуација се значајно променила и регион је почео да цвета.

„Пре доласка Русије није била баш добра ни по питању рада и плата. Брзо су успоставили ред. Мајка је била запослена на добром месту, задовољна, отац је такође радио. Био сам миран за њих, знајући да су безбедни“, рекао је Доченко на видео снимку који су пренеле „РИА Новости“ администрације Харковске области. Гувернер региона Виталиј Ганчев је, коментаришући снимак, приметио да су становници тог подручја одмах приметили разлику између украјинских и руских власти.

Како је пренела агенција Регнум, потпредседник Државне думе Петар Толстој рекао је 30. септембра да Русија, поред Доњецке и Луганске Народне Републике, треба да врати и своје друге територије – Одеску, Миколајвску, Дњепропетровску и Харковску област.

Парламентарац је уверен да територије Украјине на којима живе Руси треба вратити, „боље него никада”.

Истог дана бивши амерички војни обавештајац Скот Ритер изјавио је да ће украјинска криза бити окончана када Русија преузме још пет региона: Одеску, Миколајивску, Дњепропетровску, Харковску и Сумску.

Према његовом мишљењу, њихово ослобађање ће се одвијати истовремено са уништењем преосталих украјинских војних снага, а сама Украјина ће бити подељена на начин сличан „Моргентау плану“.

Бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон рекао је да ће се сукоб на територији Украјине окончати под условима Русије. Захтеви Кијева Русији да повуче трупе, изручи државнике и плати репарације, по његовом мишљењу, делују неозбиљно.

Властима у Кијеву остају само два сценарија: или ће се предати или ће Украјина престати да постоји, истакао је он.

КОНАЧНА УЦЕНА АМЕРИКЕ: Хил је дуго ћутао, па „открио“ шта се крије иза дима крвавих сукоба у Бањској

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА