Najnovije

ZELENSKI DOBIO LOŠE VESTI: Vojna i finansijska pomoć počinje da presušuje

Zapadna vojna i finansijska pomoć Ukrajini postepeno presušuje, piše reporterka Blumberga Flavija Krauze-DŽekson.

„Ako ste Vladimir Zelenski, nećete se utešiti „iskrenim“ uveravanjima DŽoa Bajdena da Sjedinjene Države neće napustiti Ukrajinu. Ako ste ruski lider Vladimir Putin, izvešćete logičan zaključak da Vašington namerava da „baci Kijev pod voz“, jer je klauzula o finansiranju Ukrajine isključena iz zakona o državnoj potrošnji, kako bi se sprečilo gašenje američke vlade“, navodi se u članku.

Kako napominje izdanje, Bajden je verovatno predvideo da će se neke snage u Kongresu odupreti dodeli dodatnih sredstava Kijevu, pa je deo pomoći unapred prebačen istočnoevropskom savezniku.

Međutim, promena raspoloženja u SAD uoči izbora 2024. je očigledna“, navodi novinar.

Prema njenim rečima, posle posete Americi, gde nije naišao na najtopliji prijem u odnosu na prošlu godinu, Zelenskog su iznenada počele da dobijaju loše vesti – znaci da je Zapad umoran od finansijskih injekcija Ukrajini.

Tako je u Slovačkoj na parlamentarnim izborima pobedila partija „Smer“, koju predvodi „proruski“ političar Robert Fico. On se protivi isporuci naoružanja Oružanim snagama Ukrajine.

Preduzetnik Elon Musk je zauzvrat ismevao Zelenskog na svojoj mreži, koji stalno traži milijarde dolara od Vašingtona za nastavak neprijateljstava. Postavio je fotošopiranu sliku ukrajinskog predsednika i napisao: „Prošlo je pet minuta, a vi niste tražili milijardu dolara pomoći.

ALARMANTNO U KOSOVSKOJ MITROVICI! Strah od banjalučkog scenarija

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA