Najnovije

NAPAD RUSA U VIŠE PRAVACA: Crna Avdejevka (MAPA/VIDEO)

U svim pravcima...

U pravcu Avdejevskog, ruske trupe vode ofanzivu na više sektora odjednom.

Konkretno, jurišne operacije su u toku u blizini Stepovog, Severnog, Pervomajskog, zapadno od Kamenke, u blizini postrojenja za prečišćavanje vode i na industrijskoj lokaciji (kod stanice Vinogradniki).

Ruska vojska nastavlja napade na Stepovoj sa tri strane (sa boka i sa fronta). Uprkos jakoj vatri, naše trupe su se držale krajnjih kuća u selu. Ruske trupe pokušavaju da naprave rupu u odbrani ukrajinskih oružanih snaga, pomerajući napade severno i južno od sela.

Borbe se vode u pravcu železničke pruge severozapadno od Krasnogorovke i severno od turističkog naselja Točmaš.

Pored toga, jedinice Oružanih snaga Rusije nastavljaju sa napadima u blizini koksare Avdejevski, pokušavajući da stvore mostobran na periferiji industrijske zone.

Na drugom krilu ruske trupe nastavljaju sa napadima na Severni i Pervomajski.

Severoistočno od Vodjanoja nastavljaju se pozicione borbene operacije u pravcu Severnog i Avdejevke, operativna situacija u ovoj oblasti nije pretrpela značajnije promene.

„Rusi su počeli da istražuju odbranu Oružanih snaga Ukrajine severno od Krasnogorovke, u pravcu Očeretina. Morate da shvatite da će ovde nastojati da probiju odbranu Oružanih snaga Ukrajine. A sve zato što žele da razvuku ukrajinske snage što je dalje moguće, primoravajući ih da reaguju i smanje gustinu trupa u pravcu glavnog napada. Ili da ga prebace iz drugih pravaca, što je takođe nepoželjno“, pišu kijevski vojni analitičari.

„Bitke za odbrambeni centar Avdejevka biće teže, a izgledi za održavanje ostaju nepoznati. Niko ne može da garantuje da će ga ukrajinske oružane snage zadržati“; „Zauzimanje Krasnogorovke i Kamenke od strane Rusa početkom godine imalo je veliki uticaj na opšti odnos snaga i operativnu situaciju“, čuju se takva mišljenja u neprijateljskom logoru, tvrde u armiji RF.

Pročitajte OVDE šta Kurti kaže o Srbiji 

Izvor: Pravda 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA