Najnovije

SPAJIĆ: Predložiću odlaganje popisa

Premijer Crne Gore je naveo da je 3. decembar krajnji rok za početak popisa.

Milojko Spajić (Foto: Jutjub)

Crnogorski premijer Milojko Spajić je rekao da će danas  skupštinskoj većini predložiti odlaganje popisa na tri ili četiri dana, tako da bi krajnji rok za početak popisa bio 3. decembar, prenose podgoričke "Vijesti".

Spajić je istakao da je to jedini rok koji neće zahtevati dodatne troškove iz budžeta i naveo da bi "svaki sat preko tog datuma, koštao državu milione, a on to neće dozvoliti". 

"Ako opozicija ne pristane, popis počinje sutra", poručio je Spajić na konferenciji za novinare tokom zvanične posete Opštini Bar.

Premijer Crne Gore je juče, nakon razgovora sa opozicijom saopštio da su svi uslovi ispunjeni i da popis može da počne 30. novembra, kako je i predviđeno, ali je opozicija poručila da oni nisu zadovoljni i da neće učestvovati u predstojećem popisu stanovništva.

"Ako ne dođe do ispunjavanja uslova, obesmislićemo ovaj proces i nećemo učestvovati u popisu", poručio je vršilac dužnosti predsednika DPS-a Danijel Živković.

Vlada Crne Gore već je jednom odložila popis kako bi se opoziciji izašlo u susret i omogućilo da nadgledaju čitav proces.

Izvor: RT Balkan

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA