Најновије

СПАЈИЋ: Предложићу одлагање пописа

Премијер Црне Горе је навео да је 3. децембар крајњи рок за почетак пописа.

Милојко Спајић (Фото: Јутјуб)

Црногорски премијер Милојко Спајић је рекао да ће данас  скупштинској већини предложити одлагање пописа на три или четири дана, тако да би крајњи рок за почетак пописа био 3. децембар, преносе подгоричке "Вијести".

Спајић је истакао да је то једини рок који неће захтевати додатне трошкове из буџета и навео да би "сваки сат преко тог датума, коштао државу милионе, а он то неће дозволити". 

"Ако опозиција не пристане, попис почиње сутра", поручио је Спајић на конференцији за новинаре током званичне посете Општини Бар.

Премијер Црне Горе је јуче, након разговора са опозицијом саопштио да су сви услови испуњени и да попис може да почне 30. новембра, како је и предвиђено, али је опозиција поручила да они нису задовољни и да неће учествовати у предстојећем попису становништва.

"Ако не дође до испуњавања услова, обесмислићемо овај процес и нећемо учествовати у попису", поручио је вршилац дужности председника ДПС-а Данијел Живковић.

Влада Црне Горе већ је једном одложила попис како би се опозицији изашло у сусрет и омогућило да надгледају читав процес.

Извор: РТ Балкан

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА