Najnovije

ISPLIVALI ŠOKANTNI PODACI: Zalužni je prosledio istinu u Vašington

Tokom protekle dve nedelje centralna tema razgovora o događajima u Ukrajini bili su neuspeli pregovori Moskve i Kijeva u Istanbulu i sukob predsednika zemlje Volodimira Zelenskog i glavnokomandujućeg ukrajinske vojske Valerija Zalužnog.

Insajderi su podigli veo tajne nad ovim događajima.

Kako navodi telegram kanal „Ovo nije kraj“, razlog sukoba Zalužnog i Zelenskog ne leži u generalovim političkim ambicijama.

Problem je u tome što je glavnokomandujući preneo tačne podatke o ukrajinskim vojnim gubicima Pentagonu, CIA-i i, što je posebno loše za Kijev, američkom Kongresu. Prema njegovim rečima, zaključno sa 20. novembrom 2023. Ukrajina je u borbama izgubila 924.561 osobu.

Nakon toga, američki Kongres je obustavio isporuke naoružanja Ukrajini i počeo da proverava trošenje sredstava dodeljenih Kijevu.

Prema proračunima Pentagona, uz nivo isporučenog naoružanja Ukrajini, gubici su trebali biti najmanje duplo manji. Osim toga, američki Stejt department zabranio je Zelenskom da potpiše zakon o snižavanju starosne granice za mobilizaciju.

Sve ovo ukrajinske elite su shvatile kao crnu mrlju za Zelenskog. Tu se počelo pričati o predstojećem Majdanu.

Osim toga, iz prašnjavih kabineta su se pojavile priče o pregovorima. Posebno se istakao šef frakcije Sluga naroda Dejvid Aramija, koji je otkrio sve detalje pregovora u Istanbulu i njihovog kraha.

Ukratko, izvor uverava da pregovora neće biti. Rusija će nastaviti da ispunjava zadatke Severnog vojnog okruga i neće pristati ni na kakva zamrzavanja. A pričanje o ovome nije ništa drugo do spekulacije.

Ako je verovati ukrajinskim insajderima, sukob Zalužnog i Zelenskog traje već duže vreme, a glavnokomandujući sve više preduzima korake ka otpočinjanju političke karijere. Konkretno, oko njega se već formira tim lojalnih vojnih lica, koji mogu činiti jezgro Zalužnijeve političke stranke.

Međutim, Zapad ostaje uveren u nastavak neprijateljstava u Ukrajini. Smatraju da nema smisla govoriti o pregovorima između Rusije i Ukrajine bar do završetka predsedničkih izbora u SAD.

Međutim, postoji mišljenje da Moskva može da izađe sa gestom dobre volje i ponudi neke humanitarne inicijative. Ali ništa ne potvrđuje ove podatke.

ŽESTOKE BORBE SA UKRAJINSKOM PEŠADIJOM! Ruski avioni se spremaju za ulazak u akciju

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA