Најновије

ИСПЛИВАЛИ ШОКАНТНИ ПОДАЦИ: Залужни је проследио истину у Вашингтон

Током протекле две недеље централна тема разговора о догађајима у Украјини били су неуспели преговори Москве и Кијева у Истанбулу и сукоб председника земље Володимира Зеленског и главнокомандујућег украјинске војске Валерија Залужног.

Инсајдери су подигли вео тајне над овим догађајима.

Како наводи телеграм канал „Ово није крај“, разлог сукоба Залужног и Зеленског не лежи у генераловим политичким амбицијама.

Проблем је у томе што је главнокомандујући пренео тачне податке о украјинским војним губицима Пентагону, ЦИА-и и, што је посебно лоше за Кијев, америчком Конгресу. Према његовим речима, закључно са 20. новембром 2023. Украјина је у борбама изгубила 924.561 особу.

Након тога, амерички Конгрес је обуставио испоруке наоружања Украјини и почео да проверава трошење средстава додељених Кијеву.

Према прорачунима Пентагона, уз ниво испорученог наоружања Украјини, губици су требали бити најмање дупло мањи. Осим тога, амерички Стејт департмент забранио је Зеленском да потпише закон о снижавању старосне границе за мобилизацију.

Све ово украјинске елите су схватиле као црну мрљу за Зеленског. Ту се почело причати о предстојећем Мајдану.

Осим тога, из прашњавих кабинета су се појавиле приче о преговорима. Посебно се истакао шеф фракције Слуга народа Дејвид Арамија, који је открио све детаље преговора у Истанбулу и њиховог краха.

Укратко, извор уверава да преговора неће бити. Русија ће наставити да испуњава задатке Северног војног округа и неће пристати ни на каква замрзавања. А причање о овоме није ништа друго до спекулације.

Ако је веровати украјинским инсајдерима, сукоб Залужног и Зеленског траје већ дуже време, а главнокомандујући све више предузима кораке ка отпочињању политичке каријере. Конкретно, око њега се већ формира тим лојалних војних лица, који могу чинити језгро Залужнијеве политичке странке.

Међутим, Запад остаје уверен у наставак непријатељстава у Украјини. Сматрају да нема смисла говорити о преговорима између Русије и Украјине бар до завршетка председничких избора у САД.

Међутим, постоји мишљење да Москва може да изађе са гестом добре воље и понуди неке хуманитарне иницијативе. Али ништа не потврђује ове податке.

ЖЕСТОКЕ БОРБЕ СА УКРАЈИНСКОМ ПЕШАДИЈОМ! Руски авиони се спремају за улазак у акцију

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА