Najnovije

Jezivo predviđanje Kedmija: Neće se to tako završiti – ovo je sudbina Baltičkih zemalja

Bivši šef izraelske obaveštajne službe „Nativ“, i vojni ekspert koji živi u Moskvi, Jakov Kedmi, izjavio je kakva će biti sudbina Baltičkih zemalja. 

Baltičke zemlje će prestati da postoje u narednim decenijama rekao je Kedmi u intervjuu ruskom novinaru Aleksandru Valdmanu.

Prema rečima Kedmija, Letonija, Estonija i Litvanija ubrzano izumiru, i nisu u stanju da obezbede egzistenciju bez spoljnih inekcija. Najbolje su ih tretirali za vreme Sovjetskog Saveza, gde su se ove republike razvile.

„Budućnost baltičkih zemalja, pre svega Litvanije, Letonije i Estonije, već je u njihovoj prošlosti. Malo je verovatno da će tamo za 50 godina biti Letonaca ili Estonaca. Oni jednostavno nestaju, napuštaju svoju zemlju, šire se po svetu.

Ove dve kvazi države, a i Litvanija, nesposobne su za samostalno, suvereno postojanje, ni politički ni ekonomski – samo ako ih neko podržava, i to oni zovu nezavisnošću? U okviru Sovjetskog Saveza bili su razvijeniji – i razvijali su se.“

NJihova kultura, privreda, nauka, a sada su, proglasivši nezavisnost, postali deo jeftinog- jeftino se kupuju da bi se iskoristili protiv Rusije. Nikoga na svetu ne zanimaju interesi letonskog ili estonskog naroda. Možda malo Finaca zbog etničkih i jezičkih sličnosti… Tako da mislim da ove zemlje neće preživeti. One će nestati“, zaključio je Kedmi.

FRONT JE EKSPLODIRAO - RUSI NAPADAJU SA SVIH STRANA: Izveštaj Generalštaba Ukrajine (MAPA)

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA